avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile declarate libere si plata sambetelor si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile declarate libere si plata sambetelor si duminicilor


Buna ziua,

Lucrez la un centru comercial cu program de luni pana duminica( un hipermaket), am vazut ca zilele de 23 si 24 mai au fost declarate zile libere nelucratoare, acum la mine este urmatoarea speta in perioada 17-23 am concediu de odihna iar pe 24 si 25 am cele doua zile libere cuvenite pe saptamana pentru ca noi lucrand si sambata si duminica nu prea vedem liber in aceste zile ni le dau la incept de saptamana cand magazinul nu este plin.
As vrea sa stiu in cazul meu daca ar trebuii sa primesc aceste doua zile libere sa-mi date ulterior, iar pentru ca muncim sambata si duminica primim 25% din salariu brut pe ora, este corect acest lucru?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:51, 17 Mai 2010
sporul acordat ptr lucrul in zilele de sambata si duminica nu poate fi mai mic de 75% ptr fiecare ora prestata in aceste zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repausul saptamanal mmica mmica Sunt angajata unei unitati de stat - apartine de Consiliul Judetean - cu program de L-D, 40 ore/sapt. Cele 2 zile libere sunt luate astfel - cand lucrez de L-S ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare coco99 coco99 lucrez in productie si momentan in schimburi 3 schimburi 8 ore de munca conducerea a venit cu dispozitia de a ne acorda pt orele suplimentare facute un spor ... (vezi toată discuția)
Pontaj paznic unitate scolara geoo83 geoo83 Orele de lucru ale paznicilor din scoala se face in ture 12/24 - 12 /48. Va rog sa -mi spuneti care este numarul orelor de liber cu care vor fi compensati ... (vezi toată discuția)