avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calitatea procesuala!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calitatea procesuala!

in cazul dispunerii unei expertize auto isr partea vatamata este decedata poate participa o ruda de a sa in calitate de reprezentant respectiv frate sau e obligatoriu primul descendent resp copilul.dar daca copilul e minor iar el traia un concubinaj!se poate invoca lipsa calitatii procesuale a uneia din parti la dispunerea expertizei in cazul participarii fratelui sau!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:38, 3 Aprilie 2007

pai ai parte vatamata ... daca victima este decedata ? :-/
pai partea vatamata este copilul nu? prin reprezentantul sau legal...daca e minor....care este mama sa. el a fost prin decesul victimei prejudiciat si trebuie sa i se plateasca pensie de intretinere pana la majorat.

cum sa fie partea vatamata copilul ?

cu ocazia expertizei ... poate participa ... sotul.. Ce tot ziceti voi de invocarea lipsei calitatii prcesuale pt. efectuarii expertizei ? E aberant ..
partea vatamata a murit. dzeu s-o ierte. copilul e parte civila, cel mult.
stiti ca pierdeti sensul unui cuvant daca il repetati de cel putin 10 ori? :) asa patii acu#-o
deci sa inteleg ca in cazul in care la efectuarea expertizei participa fratele decedatului ca reprezentant al familiei nu se poate invoca lipsa calitatii procesuale!sau mai rau expertiza dispusa sa nu fie valabila!thanks!

Alte discuții în legătură

Expertiza Simosimona20 Simosimona20 La efectuarea expertizei unui accident auto in care victima a decedat nu trebuie sa fie anuntat martorul principal sau unul din copii,nu am fost anuntati nici ... (vezi toată discuția)
Motivare recuzare expert proces penal serbanmoga serbanmoga Buna ziua, In faza urmaririi penale intr-un proces cu un accident auto, respectiv vatamare corporala a fost numit un expert incompetent care ar putea afecta ... (vezi toată discuția)
Prețul unei contraexpertize VIonela VIonela Bună ziua ! Mă constitui parte vătămată într-un proces penal în care tatăl meu a fost lovit mortal de o mașină al cărei șofer nu avea permis și a ... (vezi toată discuția)