avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plangere impotriva incheierii de carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plangere impotriva incheierii de carte funciara

am solicitat OCPI Bucuresti inscrierea in CF a dreptului de proprietate asupra unui teren
desi in documentatie am respectat intocmai adancimea terenului inscrisa in TP raspunsul a fost ca amplasamentul este extins in domeniul public si am primit incheiere de respingere
am formulat plangere
in probatiune am solicitat expertiza topo prin care sa se constate ca amplasamentul terenului respecta expertiza topo dintr-un alt dosar prin care in contradictoriu cu primaria de sector si ADP s-a constatat ca lucrarile publice sunt amplasate partial pe terenul meu si pe cale de consecinta autoritatile publice locale au fost obligat sa modifice lucrarile astfel incat sa nu afecteze terenul meu.
Instanta investita cu solutionarea plangerii (procedura necontencioasa) a respins proba cu expertiza ca neutila.
Cum pot demonstra ca in realitate terenul meu nu este extins in domeniul public, ci dimpotriva drumul public a fost amplasat pe ternul meu si astfel sa imi pot intabula intreaga suprafata din act ?
Cel mai recent răspuns: maarian , utilizator 11:42, 18 Mai 2010
Buna ziua.
Daca lucrarile publice efectuate au constat in construirea unui drum public, este foarte posibil ca OCPI sa fi avut dreptate in respingerea cererii dvs. motivat de faptul ca una din laturile terenului dvs incalca domeniul public.
Trebuie sa apreciati asupra faptului daca drumul public a fost construit pe o parte din terenul proprietatea dvs, pentru ca in astfel de situatii se pune problema unei exproprieri.
v-as da dreptate dar prin hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila pronuntata in contradictoriu cu primaria si ADP de sector s-a constatat ca extinderea drumului public s-a efectuat cu incalcarea proprietatii private fara parcurgerea procedurii din L 33/1994 si beneficiarul lucrarilor publice a fost obligat sa le modifice pe cheltuiala sa.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
maarian, utilizator
In conformitate cu disp art 50 al (3) din L nr 7/1996 republicata in 2006,aveti dreptul sa atacati hotararea
pe mine ma intereseaza de ce instanta de fond nu a incuviintat probatoriul solicitat.
Cu siguranta ca instanta s-a gandit ca s-ar fi impus actiune in rectificare CF, dar daca primaria nu are CF pt. drumul public, astfel de actiune nu poate fi primita.
cum poate cineva sa spuna ca o parte din terenul tau este domeniu public, fara parcurgerea procedurilor prev de Legea nr.33/1994 ?
Ce documente a introdus primaria in sustinerea punctului sau de vedere ?

Alte discuții în legătură

Posibilitate notare posesie teren cu constructie invecinat la ocpi s. 3 bucuresti de iure de iure Buna ziua, am o intrebare despre o situatie ce necesita notarea posesiei in CF deschisa in 2003 prin atestarea posesiei in urma unui cadastru al unei prop.ce ... (vezi toată discuția)
Situatie cadastrala complicata - greseala primarie, suprapunere cu drum si conducta de apa cpx cpx Buna seara, Doresc sa achizitionez o parte a unui teren (aprox 20*40m) ce are in vecinatatea stanga drum pietruit (pamant batatorit) pe toata lungimea lui, ... (vezi toată discuția)
Granituire Marius A Marius A Sunt propietarul unei locuinte in sect 6 pe care o detin din 1991 prin hotarare jud. actiune in constatare pe o suprafata de 294 mp dobindita de la tatal meu, ... (vezi toată discuția)