avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plangere impotriva incheierii de carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plangere impotriva incheierii de carte funciara

am solicitat OCPI Bucuresti inscrierea in CF a dreptului de proprietate asupra unui teren
desi in documentatie am respectat intocmai adancimea terenului inscrisa in TP raspunsul a fost ca amplasamentul este extins in domeniul public si am primit incheiere de respingere
am formulat plangere
in probatiune am solicitat expertiza topo prin care sa se constate ca amplasamentul terenului respecta expertiza topo dintr-un alt dosar prin care in contradictoriu cu primaria de sector si ADP s-a constatat ca lucrarile publice sunt amplasate partial pe terenul meu si pe cale de consecinta autoritatile publice locale au fost obligat sa modifice lucrarile astfel incat sa nu afecteze terenul meu.
Instanta investita cu solutionarea plangerii (procedura necontencioasa) a respins proba cu expertiza ca neutila.
Cum pot demonstra ca in realitate terenul meu nu este extins in domeniul public, ci dimpotriva drumul public a fost amplasat pe ternul meu si astfel sa imi pot intabula intreaga suprafata din act ?
Cel mai recent răspuns: maarian , utilizator 11:42, 18 Mai 2010
ocpi a transmis instantei dosarul plangerii fara a prezenta vreun document din care sa rezulte ca vreo portiune din terenul meu ar fi domeniu public, insa in situatia de fapt din motivarea incheierii atacata cu plangere a precizat ca amplasamentul imobilului meu este extins in domeniul public. Plangerea judecandu-se in procedura necontencioasa, OCPI nu si-a mai exprimat alt punct de vedere.

In celalalt dosar unde am obtinut solutia definitiva, primaria a prezentat un proiect care bineinteles nu a fost luat in considerare de instanta
In baza documentelor introduse ca si probe de OCPI,contactati avocat care poate sa se pronunte asupra etapelor necesare lamuririi situatiei amplasamentului imobilului dvs
este foarte clar amplasamentul
titlul de proprietate reconstituie fidel vechiul act de proprietate, insa drumul public a fost largit abuziv, astfel cum s-a constat prin hotarare definitiva.
Cine stabileste dimensiunile drumului public si prin ce inscris oficial se atesta aceste dimensiuni ? Altfel nu stiu ce probe sa propun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate notare posesie teren cu constructie invecinat la ocpi s. 3 bucuresti de iure de iure Buna ziua, am o intrebare despre o situatie ce necesita notarea posesiei in CF deschisa in 2003 prin atestarea posesiei in urma unui cadastru al unei prop.ce ... (vezi toată discuția)
Situatie cadastrala complicata - greseala primarie, suprapunere cu drum si conducta de apa cpx cpx Buna seara, Doresc sa achizitionez o parte a unui teren (aprox 20*40m) ce are in vecinatatea stanga drum pietruit (pamant batatorit) pe toata lungimea lui, ... (vezi toată discuția)
Granituire Marius A Marius A Sunt propietarul unei locuinte in sect 6 pe care o detin din 1991 prin hotarare jud. actiune in constatare pe o suprafata de 294 mp dobindita de la tatal meu, ... (vezi toată discuția)