avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SUSPENDARE FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SUSPENDARE FIRMA

Buna.
Nu mai am activitate si vreau sa suspend firma.Va rog mult daca ma puteti ajuta cu cateva lamuriri:
- pe ce perioada o suspend
- in perioada suspendata mai platesc impozitul minim?
- am atat sediul social si un alt punct de lucru proprietate persoana juridica.Punctul de lucru este inchiriat.Cum procedez daca suspend firma?
Multumesc si astept opiniile dvs.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 20:54, 17 Mai 2010
- Potrivit art. 237 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, republicată, durata de suspendare nu poate depăşi 3 ani.
-nu mai platiti nimic in cazul in care;
Va fi depusa la registratura de la Administratia Financiara un dosar care sa contina:
- Cerere intocmita de catre societatea comerciala – prin care se solicita aprobarea regimului derogatoriu
- Copia Certificatului Constatator (referitor la suspendare) – eliberat de Oficiul Registrului Comertului din judetul unde isi are sediul firma
- Copia Hotararii Adunarii Generale a Asociatilor/Actionarilor – prin care s-a luat decizia de suspendare a activitatii societatii comerciale – model
- Declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca societatea comerciala – nu are control fiscal inceput, nu dispune de personal angajat si nu plateste venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului

Procedati la reziliera contractului de inchirire prin anuntarea in scris a SC sau P.Fizica cu data respectiva..
Succes!!
Perioada maxima e de 3 ani. Nu mai platiti impozitul. Cereti regim derogatoriu. Suspendarea implica sa nu emiteti facturi, deci nu mai puteti incasa chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul forfetar steluta bz steluta bz In completarea intrebarii anterioare privind impozitul forfetar pentru firmele suspendate prin Camera de Comert, care sunt urmatorii pasi de facut pentru a ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate mercur_ro mercur_ro Buna ziua! Ce se intampla cu datorilie unei SC care isi suspenda activitatea la ONRC (nu mai desfasoara activitate)? Va rog, am nevoie de raspuns urgent. ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate societate Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am si eu urmatoarea nelamurire. Un client m-a intrebat daca nu se poate solicita si obtine suspenarea unei Sc retroactiv pe o perioada de 3 ani intrucat asa ... (vezi toată discuția)