Buna ziua,imi cer scuze ca am fost prea succinta in detalii tinind cont de informatiile pe care le cautam.Este un caz care pe care l-am deschis aici pe forum acum 5 luni aprox sub titlul"falsa acuzatie de viol". Intr-o simbata seara/dimineata ( 2.00 a.m) fiul meu isi astepta 2 prieteni sa iasa dintr-un club .In acest timp asteptind a iesit VICTIMA au inceput sa stea de vorba, in acest timp au iesit si cei 2 prieteni si impreuna cu VICTIMA au mers pe jos in cautarea unui taxi( VICXTIMA cauta un taxi).In drum,la un moment dat,dintr-un bloc au iesit( sau intrat,imi cer scuze nu sunt sigura) 2 residenti care laintrebarea unuia dintrei cei 3 daca ii lasa sa intre,le-a tinut usa si toti 4 au intrat.Motivul: era in Noiembrie, era f. frig,si negasind nici un taxi pina la acel punct,au intrat sa se incalzeasca si sa fumeze o tigara.Au urcat pe scari pina la ultimul etaj( 4)si au stat pe scari,fumind ,ascultind muzica la un ipod.La un moment dat unul dintre ei a luat geanta fetei,ia luat bani din portofel si un telefon si a inceput sa fuga pe scari. ceilalti doi l-au urmat.Stiu ca in acest punc al "povestirii" ,au inceput resentimentele tututoror celor carora le-am spus.DA, aveti drepta,e o fapta reprobabila, si pt. asta trebuie pedepsiti.Insa ceea ce a urmat, e mai mult decit o pedeapsa pentru furt. Dupa ce cei 3 au fugit,VICTIMA, a coborit un etaj( am uitat sa mentionez ca acest bloc,este in centrul orasului,nu e intr-un loc ascuns/ferit, pe fiecare etaj sunt aprox 15/20apart.,ca au urcat la ultimul etaj pentru ca nu vroiau ca cei care intrau/locatarii sa ii dea afara,si ca in tot timpul cit ei au stat la etaj un alt cuplu a stat pe scari la parter/etaj unu ,fiind acolo pina cind ei au plecat),deci cum spuneam VICTIMA a coborit un etaj,si s-a sprijint de o usa din sticla care desparte casa scarii de apartamente.La un moment dat,o residenta a venit si a vazut-o.A deschis usa si a intrbat-o ce s-a intimplat?La care VICTIMA a spus" 3 barbati".Atunci residenta a intrebat:te-au violat,la care raspunsul a fost DA. A chemat-o in caa si au sunat la politie.In 5/10minute acestia au aparut.Am uitat sa spun ca VICTIMA in urma testeleor avea alcoolemie 182/100.A fost dusa la sectie, apoi la spital unde i sau facut toate analize in urma declaratiei de viol.Nu vreau sa exagerez cu nimic, dar toate testele sunt riguros facute ,adica: teste singe, urina, samples de par pubian, examen ginecologic care nu lasa nimic neacoperit( adica intern,extern,etc,am citi si eu rezultatele si acolo am vazut)unghii taiate..Fiul meu, om timpit,ca altfel nu am cum sa il caracterizez in acestmoment, in loc sa vina si sa spuna parintilor ce a facut si de ce anume e acuzat( a fost in toate ziarele aici,si....chiar eu, nestiind despre ce e vorba am discutat aprins cu colegii de munca la adresa "nemernicilor" care sunt pe strazi), a ignorat totul( in prstia lui a crezut ca daca nu a fost VICTIMA violata, nu va avea nimeni cum sa il gaseasca vinovat de asa ceva,atunic inca nu realiza ce fel e in the real world).Si, in consecinta, dupa aprox 10 zile a fost arestat pe strada,u acuzatiile de viol si tilharie. A fost intervievat 12 ore.Aici vin cu o intrebare:In hirtia initiala scrie ca : e acuzat de viol, sub legea......, si a doua acuzatie e furt, sub legea nr......Pe aceeasi hirtie,scrieACUZATI, si numele celor trei,iar in josul paginii sunt fiul meu cu acuzatiile, si unul din cei doi si acuzatiile aduse( aceleasi ca ale fiului meu)Despre cel de al treilea nu se mentioneaza nimic.Este legal, ca o a treia acuzatie sa fie adaugata "din mers"( acea de sechestrare)?Noi nu am primit nimic oficial care sa spuna" X este acuzat si de sechestrare.Ni sa comunicat de catre avocat cu aprox 2 -3 luni inainte de proces.OffffSunt atit de multe detalii.Ce a declarat ea:ca a fost impinsa de la locul unde sau intilnit( a declarat ca fiul meu a venit prin spatele ei si a luat-o de mijloc,si a inceput sa o impinga,si de proasta ce e a zis, ca fiul meu ia spus ca stie el de unde sa ia un taxi,tot ea declazrind ca nu a vorbit cu el de loc.Deci de unde stia el ca ea cauta taxi si ca nu astepta pe cineva?).Asa au ajuns la acel bloc( iar vin cu o adaugire, locul de unde au plecat, este inc centrul orasului si e extrem de populat la acea ora, de fapt tot timpul e asa, se vede pe cctv cum oamenii trec pe linga ei).Si, deci o impinge asa 480 demetri,,pe strada,pe linga oameni,doar prin locui luminate.Afirm asta pentru ca sunt cctv uri in care se vad mergind, si nimeni DAR nimeni nu a vrut sa mentioneze asta, se vede fata lor, si in special a ei, ca nu e sub nici un stres...ca merge neimpinsa...dar interpretarea avocatului acuzarii...nu am cum sa descriu.Oricum,deci, ea spune ca el a impins-o ,ca au intrat in bloc si aici e cctv)au urcat sus,si ca el a luat geanta ei si a aruncat-o unuia din cei 2 care a inceput sa caute in ea.In acest timp, fiul meu a inceput sa o violeze.Ea, atunci a tipat la ala dei cauta in geanta sa ii lase geanta inpace( in timp ce era violata,zice ea).mai spune ca actul a durat citeva secunde, ca cel care cauta in geanta a luat banii si a strigat"garda" si a fugit pe scari,si ca cel care a violato a fugit si el..Cind i sau dat avocatii din oficiu fiului meu, si am vorbit cu ei, mi sa spus "sa nu imi fac absolut nici o grija,atit timp cit nu e DNA...".Si noi am crezut.Timp de 3 ani.Cu 6/7 luni inainte de proces,am fost pusi inlegatura cu avocatul pledant"barrister",cae il va reprezenta pe Iulian la proces.Ne-amintilnit de 3 ori pina la proces, iar la intilnirile noastre nu a facut decit sa discute cu avocatul de la casa de avoctura care ne reprezenta.La sfirsitul primei intilniri, nea comunicat ca trebuie sa ne asteptam la 10/12 ani.Am ramas perplexi, si am plecat nauciti.la urmatoarea intilnire ,ne-a spus sa cautma noi in dosar ceve ce ar putea fi adus ininstanta in aprare.Din nou,peerplexitate, dar! am inceput sa caut.Un ochi neavizat..ce naiba sa faca..si cu toate astea, la o prima examinare a declaratiilor, am gasit multe inadvertente,mai ales in declaratiile ei.Le-am prezentat barriterei, la care ni sa spus ca nu putem folosi ce am gasit ca poate fi interpretat importiva lui Iulian.Si atunci o luam de la capat, cu cititul....Si a venit procesul, unde juriul ia gasit vinovati pe cei doi( scuzati, acummi-am adus aminte ca ea a acuzat pe unul din cei doi ca a tinut-o de picioare cit Iulian a violat-o,acesta fiind judecat cu fiul meu odata, si ca sa nu existe dubii, la examinare nu sa gasit absolut nici un fel de urma/vinataie in locul in care spune ea ca a fost tinuta,sa examinat atent locul)..Sau dat verdictele,si judecatorul a dispus ca ei sa fie inchisi pina la darea sentintei 29.01.2010.Atunci era in 19.11.2009.Doua luni si 2 saptamini a durat.La darea sentintei : pentru fiul meu:9 ani cu trei suspendati pt viol, 3 ani pt. sechestrare( am uitat sa spun in ce baza e acuzatia de sechestrare,ea a spus ca n timp ce stateau de vorba pe scari,ea a zis ca vea sa plece, si ca ei au spus nu pleci nicaieri,deci din nou acuzatie doar in baza spuselor ei,fara nici o dovada sa sustina acuzatia ei) 4 ani,si pentru furt 3 ani.As vrea sa va spun ca Iulian nu e un criminal de strada,care fura de la femei bani.Avea 20 de ani(neimpliniti) si avea mintea in...de fapt nu avea minte.Nu are nici o alta condamnare...Si de asemenea niciunul din noi nu a avut vreodata de a face cu politia aici sau in Romania( doar o amenda ca am parcat aiurea ).
Cel de al doilea, cu o saptamina inainte de sentinta sia schimbat aocatul,si la sentinta a venit noul avocat.A cerut judecatorului o luna sa poate sa studieze dosarul.Bineinteles ca nu i sa acordat! O saptamina, atit a avut la dispozitie!.Si nu a stat degeaba, nici unul din noi nu am fost atunci cind i sa dat sentinta.Dar am auzit la radio , datorita faptului ca mai avea condamnari,i s-au dat 5 ani din care i sau suspendat 2.5 ani.Si atunci stau eu si ma intreb, cum ramine cu tintul de picioare ,cu furtul....Am uitat sa spun ca ,am auzit,deci nu e oficial ,ca noii avocati au fost platiti cu 10.000 euro.zece mii de euro bine cheltuiti.Suntmulte de spus,dar..trebuie sa si muncesc #-o altfel....Astept reactiile dumneavoastra.Si multumesc de rabdarea care ati avut-o sa cititi tot:
PS In prima zi in detentie dupa darea sentintei, fiul meu a fost batut de colegul de celul, care fost instigat de ceilalati prisoniericu " omoara romanul, violator de ...".Era inchis sub protectie,adica inchis 23 de ore, stiindu-se ca se pot intimpla multe.Povestile cu crime si batai date violatorilor sunt adevarate!.A avut maxilarul rupt si a trebuit sa faca operatie..dar despre asta....mai tirziu..