avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... POLITIA are propria lege- ei sunt legea
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

POLITIA are propria lege- ei sunt legea

am primit de la pol Bacau o adresa prin care i-mi cerea sa le comunic cine circula cu masina mea in data de... in loc.... Raspunsul pe care l-am trimis a fost simplu NIMENI. Asta fiindca era imposibil ca masina mea sa fie in locul si la ora indicata de "politieni".
si ei au raspuns- adica mi-au trimis un PV de contraventie in care spun ca fapta savarsita este prevazuta de art 101 alin 1 lit 6 din OUG 195/2002. In fapt respectivul articol se refera la anularea permisului de conducere pe motiv de ..penal??
mai spun ca pot depune plangere TOT LA EI. La modul cum au tinut cont de raspunsul meu initial am certitudinea ca vor trata cu indiferenta contestatia mea. Acum urmeaza intrebarea:
Cum pot contesta in justitie respectivul proces verbal? Exista si o taxa de timbru? Am sanse sa mi se faca dreptate sau platesc amenda? Au mai patit-o si altii??
multumesc celor care i-mi vor raspunde.X-(
Cel mai recent răspuns: paladan , utilizator 22:43, 6 Aprilie 2007
Offtopic.
eu nu am inteles cum de politistii au legea lor: adica tot ei ?
esti subiectiv din fire afara. stiu genul tau de persoana. ai sanse mari ca la batranete sa devii procesoman.

Ontopic.
Poti face contestatie pe care o adresezi Judecatoriei. NU se percepe taxa de timbru.
Trebuie sa faci dovada contrara a ceea ce e este scris in contestatie.

Succes !

Interesant, cum dovedesc politzustii ca masina unuia era intr-un anumit loc fara ca ea sa fi fost acolo.Au un "martor" de profesie? E un nou tertip pentru a-i talhari pe romani?
In ceea ce priveste contestatiia, aceasta se depune la organ iar acesta o inainteaza judecatoriei (cu "scuzele" de rigoare). Organul e curios ce stratagema va folosi victima si va cauta noi tertipuri pentru viitoarele victime.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2007
maiam, utilizator

In ceea ce priveste contestatiia, aceasta se depune la organ iar acesta o inainteaza judecatoriei (cu "scuzele" de rigoare).

arata-mi, te rog, temeiul
unii uita ca art. 32 din Ordonanta 2 a fost declarat neconstitutional tocmai pentru ca ingradea calea atacului direct la instanta.....
si nu politia nu are un martor de profesie....dar atentie ....au camere video....si cum ar spune englezii......o imagine face cat 1000 de cuvinte......;)
Multumesc pentru informatie. Nu stiam ca articolul cu pricina a fost declarat neconstitutional. Altfel spus, cum era sa uit ceva ce nu stiam?

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal contraventie Crystynyk Crystynyk Buna seara, Ieri 21.02.2014 cand ma deplasam pe drumul national 2B in afara localitatii am primit flash-uri de la o masina de politie care se deplasa din ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina gloria v. gloria v. Buna seara, astazi mi s-a ridicat masina de langa Casa Pensii Vitan (cred ca sect 3) de sub nas. Nu era niciun loc de parcare si am lasat masina pe avarii ... (vezi toată discuția)
Amenda de la oficiul pentru protectia consumatorului hmadalina hmadalina Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Azi au venit cei de la protectia consumatorului si mi-au dat ameda 500 lei deoarece nu erau afisate ... (vezi toată discuția)