avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Drepturile salariale aferente perioadei de preaviz - ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Drepturile salariale aferente perioadei de preaviz - avocat

In situatia in care un avocat denunta unilateral contractul de colaborare cu o firma de avocatura, iar aceasta isi exprima intentia ca in perioada de preaviz avocatul sa nu mai lucreze efectiv acolo, subzista obligatia de achitare a onorariului pentru perioada respectiva? In aceasta situatie, ce text de lege prevede asta?
Cel mai recent răspuns: mihai-alexandru.badea , utilizator 17:58, 17 Mai 2010
Depinde ce prevede contractul de colaborare, dar din cate stiu eu, colaborarea nu are preaviz; preavizul este un drept al angajatului cu contract individual de munca. Contractul de colaborare inceteaza conform conditiilor acceptate de catre parti la incheierea lui.
Este vorba de un un stagiar, categorie pentru care statutul profesiei de avocat contine o forma standard de contract, cu preaviz de o luna. Contractul contine dispozitiile referitoare la acest preaviz, dar nu dispune referitor la plata sau neplata onorariului aferent perioadei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar geo26 geo26 avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre un avocat si un colaborator avocat ? netie netie Va rog spuneti-mi care este diferenta dintre un avocat si un colaborator avocat. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Incepere stagiatura deya deya in cat timp de la promovarea examenului de admitere in barou trebuie sa incepi stagiatura?? (vezi toată discuția)