avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... stare de ebrietate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

stare de ebrietate

sal.ce pedeapsa risc pentru o alcoolemide de 1,25 in sange??dupa cat timp imi pot recupera permisul??va rog o informatie la adresa de mail crisu_10@yahoo.com sau id de mess crisu_10.va rog..stau foarte stresat....#-o
Cel mai recent răspuns: 11qwerty , utilizator 20:42, 24 Mai 2010
da asa e,ai primit dovada fara drept de conducere,iar permisul va fi anulat 100%...si eu trec prin ce treci tu aqm...asa k asta e...am gresit platim...succes
:((stiu k am gresit..imi asum in totalitate raspunderea..deci pot skapa si cu amenda penala??sau minim 6 luni cu suspendare??mentionez ca am colaborat cu organele de politie,si la recoltarea probelor doctora prezenta mi a trecut in acele acte ca ma comportam normal doar ca miroseam a alcool.
sunt 2 situatii: stare de ebrietate fara accident si stare de ebrietate cu accident. Daca e fara accident, 1 an cu suspendare, anulare permissi peste 1 an din nou exmen.
Pt. CRISU

Crisule, alcoolemia ta nu e foarte mare , dar suficient de insemnata pentru ca procurorul sa considere ca fapta e una de pericol mare . Nu stiu daca vei obtine amenda in faza de urmarire penala, dar poti spera la o amenda in faza de judecata (pe considerente personale, daca ai sau nu antecedente, atitudine corespunzatoate in fata autoritatilor...etc) , dar fii sigur ca procurorul va uza de caile de atac pentru a obtine condamnarea ta.

Sansa ta de scapare ar fi insa o recalculare (cu conditia sa iti iasa sub 0,8) pe care o poti solicita la politie . Dar atentie, aceasta nu e intotdeauna acceptata de procuror. Depinde de timpul scurs intre momentul opririi sau al producerii evenimentului rutier (daca ai facut accident) si momentul recoltarii primei probe de sange. Din cate stiu exista niste norme ale ministrului sanatatii care reglementeaza procedura de recoltare a probelor biologice.

Ai grija, ia-ti avocat ca e belea mare .

Succes si numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in seara zilei de 26.10.2013 am fost testat cu apartul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 in aerul ... (vezi toată discuția)
Cum se va finaliza un dosar la politie pentru conducere auto sub influenta alcoolului? pasiflo pasiflo stiu ca dupa ce a fost interceptat de politia rutiera si i sa recoltat proba de sange i sa spus ca i se va intocmi dosar penal sotuluimeu. Intrebarea este cat ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului pentru alcool Dan94 Dan94 Bună seara ! De sărbători am fost oprit de un echipaj de politie . Am baut 3-4 beri si mi-a iesit la fiola 0.89 , dar nu am simtit nimic , doar o slaba ... (vezi toată discuția)