stiu ca dupa ce a fost interceptat de politia rutiera si i sa recoltat proba de sange i sa spus ca i se va intocmi dosar penal sotuluimeu. Intrebarea este cat va dura intocmirea dosarului si inaintarea lui in instanta? Cat va dura judecarea lui?Este necesar sa avem un avocat al apararii?
Intreb toate astea deoarece multe lucruri nu mai avem de facut decat sa asteptam ca politia sa inainteze dosarul. pentru ca la o alcoolemie de 1.10in aerul expirat si in sange1.80 nu stiu ce mai e de facut decat sa fim multumiti ca nu a facut un acci dent sa se nenoroceasca pe el si pe altii #-o
A condus in stare se ebrietate.....Nu putem sa va spunem cat ar durea urmarirea penala su ulterior judecarea cauzei.Angajati-va un avocat pt.ca daca sotul nu are antecedente penale ,ar putea beneficia de o pedeapsa cu suspendare....
Astfel de cauze sunt destul de multe la parchete , drept ptr care pana la finalizarea cercetarilor si trimiterea in judecata poate dura si un an .
Cert e ca atunci cand se vor finaliza cercetarile , sotul va fi chemat si i se va prezenta materialul de urmarire penala . Procurorul va emite rechizitoriul si va fi trimis in judecata .
Ideal ar fi sa va angajati un avocat ptr a obtine o pedeapsa minima cu suspendarea executarii , daca nu are antecedente penale si are o conduita cooperanta cu organele judiciare , precum si in societate .
Ar fi fost ideal sa luat legatura cu un avocat in momentul in care sotul Dv. se afla la politie pentru declaratii. Nici acum nu este tarziu insa.
Durata de timp a unui astfel de dosar este indelungata, de la min 6 luni pana la chiar un an. Cel mai probabil se va pronunta o hotarare prin care sa i se anuleze permisul de conducere, urmand sa sustina examenul peste 1 an.
Nu este obligatorie asistenta juridica intr-o asemenea cauza .
Dumneavoastra va puteti organiza sigur apararea .Desigur , puteti omite elemente ce schimba in intregime situatia de fapt. Articolul 81 din Codul penal prevede prevede , daca nu a fost aplicata , anterior , o pedeapsa mai mare de 6 luni , posibilitatea individualizarii judiciare a pedeapsei cu inchisoarea , modalitatea fiind suspendarea conditionata a executarii acesteia.
Insa , aplicarea acestui articol reprezinta o facultate a instantei de judecata , nu o obligatie, intrucat trebuie relevat faptul ca inculpatul isi poate indrepta conduita antisociala chiar fara privare de libertate.
Permisul de conducere va fi anulat , in mod obligatoriu , in caz de condamnare la pedeapsa cu inchisoarea , indiferent de individualizarea acesteia.Veti putea participa , din nou ,la trafic , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii, sustinand un nou examen .
( participarea la cursurile de legislatie rutiera obligatorie se impune ).
Baut la volan
clauditzaaa
am avut o alcoolemie de 1.70 in sange..am fost oprit in trafic fara accidente.si nu am avut antecedente in 10 ani..de cand am luat permisul.ce m-i se poate ... (vezi toată discuția)