As avea nevoie si yo de ajutoprul unul avocat sau unui patit,in data de 26 dec. am fost prins la volanul unuei masini cu numere rosi expirate.Am fost al parchet m dat declaratie,mi sa suspendat permisul iar astazi 03.01.2011 am primit o citatie in care mi se instinteaza faptul ca din data de 11/01/2011 mi se va intocmi dosar penal. As vrea sa stiu si yo la ce consecinte sa ma astept(este nevoie sa imi angajez un avocat)???-
Buna seara !
Cea mai buna solutie ar fi aceea a angajarii unui avocat care sa va consilieze/reprezinte interesele in raport de continutul dosarului ...
e de dorit sa va angajati un avocat, ca sa fiti informat cu privire la drepturile dvs.
Ar fi fost de preferat sa nu dati nicio declaratie pana nu va consultati cu un avocat.
Conform art.85 al.4 din OUG nr.195/2002 sanctiunea pentru aceasta fapta este de la 6 luni la 2 ani inchisoare.
Daca veti recunoaste fapta,nu aveti antecedente penale,veti colabora formal cu organele de urmarire penala si cu instanta de judecata veti beneficia de clementa art.XVIII/43 din Legea nr.202/2010,pedeapsa urmand a va fi redusa cu 1/3,urmand a se dispune si suspendarea executarii ei conform art.81 c.pen.
Permisul de conducere va va fi anulat,urmand ca la 1 an de la ramenerea definitiva a hotararii sa puteti da examen pentru redobandirea permisului de conducere.
In functie de afluxul de dosare si de putinatatea personalului ,cercetarile penale ,pot dura intre 6 luni si 1 an
Alcoolul la volan
adrian08
Buna ziua! In data de 04.12.2010 am fost depistat cu o alcolemie in aerul expirat de 0,57.Mi-a fost recoltata proba de sange la IML refuzand a doua proba de ... (vezi toată discuția)