avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolul la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolul la volan

Buna ziua! In data de 04.12.2010 am fost depistat cu o alcolemie in aerul expirat de 0,57.Mi-a fost recoltata proba de sange la IML refuzand a doua proba de sange neintelegand decat ulterior scopul ei.Dupa cate am citit , inclin sa cred ca rezultatul va fi peste 0,90.Cine ma anunta rezultatul analizei ? a trecut o saptamana si eu nu stiu care este verdictul.Trebuie sa sun undeva? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vaentin_dragan , utilizator 09:28, 19 Decembrie 2010
Cel mai bine este sa mergeti la sectia de politie care a dispus aceste probe sa va spuna rezultatul. Era bine si daca acceptati o a doua proba.
Imbibatia alcoolica in sange va fi de aproximativ 1,15 ... 1,20. Era bine daca ati fi acceptat si a doua proba. in cazul nerecoltarii celei de a doua proba nu aveti dreptul sa solicitati recalcularea alcoolemiei.
Ati gresit refuzand a doua proba intrucat nu se mai poate efctua o eventuala recalculare a alcoolemiei.
Vi se va intocmi dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice,cu peste 0,80 g/l.alcool pur in sange ,fapta sanctionabila cu inchisoarea intre 1 an si 5 ani.
Daca nu aveti antecedente penale si recunoasteti fapta de la primele cercetari,puteti beneficia de reducere de pedepsa cu 1/3 conform prevederilor art.XVIII/43 din Legea nr.202/2010,urmand a primi in functie de alte circumstante personale o sanctiune cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Permisul de conducere va fi anulat,urmand ca dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii sa puteti sa introduceti dosarul pentru redobandirea permisului de conducere
Interventie moderator Am rugamintea sa nu mai deschideti noi discutii in legatura cu aceeasi problema, puteti sa continuati discutiile deja deschise si pe care nu le-am sters.
Regulamentul de postare in Forum poate fi citit aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Multumesc!

Gabriela Pintea
cred ca vei sta mult si bine fara permis ai gresit ca nu ai acceptat o a doua proba de sange

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)
Sfat cerere recalculare alcoolemie mariusts mariusts Va salut, in urma cu exact 3 luni am fost oprit de politia rutierea, rezultatul etilotestului fiind de 0,43mg, iar rezutatele probelor biologie sunt 0,90 si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie etilotest 0,49 proba1 0,85 proba2 1,25 mtigbg mtigbg Un individ mi-a tamponat masina pe care o conduceam, neacordandu-mi prioritate. La etilotest a iesit el cu 0, eu cu 0,49. Prima proba de sange mi s-a luat la ... (vezi toată discuția)