avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau II pentru intermedieri in turism
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau II pentru intermedieri in turism

Doresc ca prin intermediul unui website sa intermediez intre turist si administratorul unitatii de cazare inscris pe acel website.
Initial am studiat posibilitatile care exista si am ajuns la concluzia ca un PFA avand ca obiect de activitate "intermedieri in turism" si norma fixa, ar fi cea mai buna solutie. Mentionez ca pentru acest an sumele incasate pana la sfarsitul anului nu ar depasi 8000 lei.
Singura problema este legata de faptul ca nu gasesc o persoana care sa-mi spuna ce fel de calificare este necesara pentru acest tip de PFA. Nu asi dori sa ma fac de ras dorind sa infiintez un PFA pt care este nevoie vreo calificare de genul Agent de Turism iar eu nu am calificrea necesara :(

Ma intereseaza eventual daca conditiile valabile pentru PFA sunt aplicabile si in cazul Intreprinderilor Individuale. In mod special doresc sa stiu daca si in cazul II exista norma fixa sau daca nu, cum functioneaza.
Multumesc pentru orice raspuns constructiv !
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 14:11, 18 Mai 2010
Chiar nu exista nimeni in tara asta care sa poata sa raspunda la intrebarea : Ce calificare este necesara si daca este necesara pentru un PFA intermedieri in turism ?
Mergeti la ORC din judetul dvs. si intrebaţi de la dânşii ce fel de calificare aveţi nevoie. Vă spun asta deorece diferă de la un judeţ la altul. De ex. în Harghita se cere calificare în turism.
Succes
Autorizarea ca PFA pentru activitati turistice se poate face numai daca infiintati agentie de turism.
Codurile CAEN cu privire la activitatea turistica sunt:
791 Activităţi ale agenţiilor turistice şi a tur-operatorilor
7911 Activităţi ale agenţiilor turistice
7912 Activităţi ale tur-operatorilor
799 Alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică
7990 Alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 7912 adinutza05 adinutza05 as dori sa stiu care este codul caen pt agentia de turism detailista?am certificat de inregistrare cu cod caen 7912 agentie de turism turoperatoare,dc doresc ... (vezi toată discuția)
Cod caen prestatori de servicii ContSters251845 ContSters251845 Care este codul CAEN aferent prestatariilor de servicii? (vezi toată discuția)
Ghid turistic - cod caen anonym3000 anonym3000 Salut! As vrea sa organizez excursii in Romania si in strainatate. Trebuie sa-mi infiintez o agentie de turism pentru asta? Ce cod CAEN am nevoie? Imi ... (vezi toată discuția)