avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalculare pensie intretinere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie intretinere minori

In urma divortului cei doi copii au fost incredintati mamei. Tatal a fost obligat sa plateasca o pensie de intretinere fixa de 577 lei pe luna, care se opresc pe statul de plata. Daca salariul tatalui s-a micsorat intre timp, ce trebuie facut pentru recalcularea pensiei de intretinere? Care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 21:47, 17 Mai 2010
actiune in instanta,consultati un avocat
Va trebui sa cereti in instanta reducerea pensiei de intretinere deoarece si veniturile s-au micsorat. Atentie insa...actiunea va trebui s-o promovati dupa trecerea a cel putin 3 luni de la reducerea salariului...pentru ca pensia se va calcula tot pe ultimele 6 luni...iar daca o introduceti acum...pensia va fi tot aia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ramo79na ramo79na Buna ziua, Sunt divortata de tatal copilului meu, in varsta de 9 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie. Tatal plateste pensie alimentara. Peste 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. adorama adorama Dupa divortul de sotul meu mi-a fost incredintat copilul spre crestere si educare mie. Mi s-a stabilit pensia ce trebuia sa o primesc pt copil, pe salariu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere in cazul reducerii salariului cu 25% cris_deo cris_deo buna ziua. exista probabilitatea ca statul sa reduca salariile atat la bugetari cat si la companiile de stat cu 25%. la stabliirea pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)