avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara.

Dupa divortul de sotul meu mi-a fost incredintat copilul spre crestere si educare mie. Mi s-a stabilit pensia ce trebuia sa o primesc pt copil, pe salariu minim el spunand ca nu are nici un venit. Dupa o perioada am aflat ca el mai are doi copii. Vreau sa-l dau in judecata pt a face dreptate, nu vreau ca copilul meu sa ia din drepturile copiilor lui. Cum se calculeaza pensia(din salariu minim),pt copilul meu si pt ceilalti doi. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:17, 13 Februarie 2015
Pensia de intretinere pentru un copil este de maxim 25 % raportata la venitul minim pe economie ( pentru ca nu realizeaza venituri).
Pensia pentru 3 copii este de maxim 50 % raportata la venitul minim pe economie., deci copilul dvs. ar trebui sa primeasca un procent de 16.5%.
Nu dvs. trebuie sa promovati o actiune de reducere pensie , ci tatal are acest interes.
Cata vreme nu promoveaza o astfel de actiune este obligat sa plateasca atat cat a stabilit instanta.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca nu a cerut si plateste, inseamna ca poate plati, o avea venit mai mare decat salariul mninim pe ec. El ar trebui sa aiba grija celorlalti copii ai lui, nu dvs.
Mama celorlalti copii ar putea cere pensie pentru copiii ei, dvs nu puteti. Poate nu are nevoie? Ati vb cu ea?
Chiar daca dvs cereti micsorarea pensiei de intretinere pentru ca tatal are inca doi copii in intretinere (ma intreb cum veti face rost de certificatele de nastere ale lor, si nici nu cred ca puteti deschide un astfel de proces) efectul nu va fi ca tatal va plati pensie de intretinere celorlalti doi copii ci ca (cel mult) al dvs copil va primi o pensie mai mica.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara razvan993 razvan993 buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspun,am 2 copii unul il am in afara casatoriei pt care platesc pensia alimentara minim pe economie pt ca nu lucrz ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara borfica borfica Am un copil dintr-o relatie caruia ii platesc pensia alimentara calculat la salariul minim pe economie, in prezent sunt cu altcineva si avem impreuna un copil. ... (vezi toată discuția)