avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie fara presedinte, presedinte decedat in 2009
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie fara presedinte, presedinte decedat in 2009

Ce se poate face? Presedintele asociatiei de proprietari a decedat in aprilie 2009, iar administratorul nu a facut nici o sedinta de atunci, de cate ori am ous un anunt in legatura cu o adunare generala, acesta disparea. Oameni sunt creduli, sunt multumiti ca darile sunt platite, dar azi am aflat ca asociatia de proprietari nu are personalitate juridica. Doamna administrator a dat de 3 ori examen si nu l-a luat. Ce se poate face , legal. Multumesc
Atentie,nu administratorul detine obligatia sa convoace adunare generala
1-Analizati posibilitatea preluarii responsabilitatii de presedinte asociatie de proprietari
2-Convocati adunare generala,ocazie cu care supuneti discutiilor problemele curente si acordati atentie sporita respectarii si aplicarii unitare a disp L nr 230/2007
2-Referitor la problema administratorului,va revine obligatia sa decideti angajarea unui administrator atestat ,in conditiile legii
PRESEDINTELE a murit, iar de atunci nu s0a facut nici o adunare generala pt alegerea unui presedinte nou, iar azi am aflat ca nu am dobandit ca asociatie personalitate juridica, fapt pt care nici nu putem pune documentatia pt reabilitarea cladirii, ce putem face .... pasii, MERCI *chiar arde
Din ceea ce scrieti rezulta ca nu aveti nici macar comitet executiv. Nu e de mirare, atata timp cat nici asociatie de proprietari nu sunteti.
Aveti la acest link procedura de infiintare a asociatiei de proprietari (miscati de cursor la SCRIBD ca sa va apara textul - se incarca mai greu).

Va avertizez ca din momentul in care demarati punctul 1 si pana va veti afla in posesia stampilei cu sigla Asociatiei de Proprietari, fiind punctul de inceput si cel final al procedurii, pot sa treaca 3-4 luni, iar daca nimeriti peste perioada de vara a vacantei judecatoresti, chiar mai mult. Asa ca nu va faceti iluzii cu reabilitarea termica anul acesta!

www.avocatnet.ro/content/con...
Spuneti ca presedintele asociatiei de proprietari a murit. Dumnezeu sa-l ierte!
De aici rezulta ca aveti asociatie, ca doar nu ati avut presedinte si administrator fara asociatie.
Daca ati avut presedinte inseamna ca a fost ales de proprietari intr-o adunare generala si odata cu presedintele ati ales si un comitet executiv, o comisie de cenzori. Au murit toti?
Aveti apa, enetgie electrica, gaz comun? Daca aveti inseamna ca asociatia are contracte incheiate cu furnizorii. Deducem ca asociatia este organizata intr-o forma poate ca e inca "asociatie de locatari", poate exista o stampila, contracte de munca, ...
Mai reveniti cu amanunte. Oricum ar fi puteti, dv proprietarii, puteti sa convocati si sa organizati o adunare generala conform legii 230/2007.
DA... este asociatie de locatari, pt ca am inteles ca nu detine personalitate juridica, sau nu am inteles ce trebuie/
Ce este rau , este ca d-na administrator nu vrea sa faca sedinte, se face una odata la 2-3 ani stau in acest bloc din 2000 si s0au facut 3 sedinte.
Avem, gaz, apa, caldura, rezulta ca-si face treaba, de aceea nu inteleg de ce ii este frica de sedinte. O poate afecta faptul ca a dat examen pt administrator de 3 ori si nu l-a luat?...
Eu am inteles ca nu putem depune dosat pt reabil.term/ a imobilului doar daca avem personalitate juridica, este adev?
Am mai vb cu vecini urmeaza sa facem sedinta pt a alege un presedinte, nu vrem sa schimbam administr. Doar daca nu mai poate indeplini atrib. neavand atestat
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari nu respecta legea 230 maud maud M-am mutat intr-un bloc de 4 etaje si 7 scari in ianuarie 2014, dupa ce inainte locuisem la casa cu curte. Asociatia de proprietari (la care am facut cerere sa ... (vezi toată discuția)
Radet ne-a oprit apa pt ca administratorul nu a plătit facturi din feb 2018 dayana50012000 dayana50012000 Buna ziua. Pe scurt va povestesc ca, RADET Bucuresti ne-a oprit apa pt facturi neplătite din feb 2018 in prezent figuram cu restante de 27 000 RON. ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie de proprietari mihaisorin3 mihaisorin3 Buna ziua. Din motive personale vreau sa-mi dau demisia din functia de presedinte de asociatie de locatari . In acest sens am afisat un convocator de ... (vezi toată discuția)