avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari nu respecta legea 230
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari nu respecta legea 230

M-am mutat intr-un bloc de 4 etaje si 7 scari in ianuarie 2014, dupa ce inainte locuisem la casa cu curte. Asociatia de proprietari (la care am facut cerere sa ader, dar practic nici nu stiu daca sunt si eu printre ei sau nu, ca nu mi-au comunicat nimic dupa ce administratorul a luat cererea mea) nu a facut pana acum nici o adunare generala, nici macar cea obligatorie anuala care se tine pana la 31 martie a.c, cu rapoartele comisiei de cenzori si discutarea / prezentarea bugetului de venituri si cheltuieli. Mai nou s-a mers din usa in usa cu un tabel privind reabilitarea termica a blocului (s-a primit hartie de la primarie in acest sens) pentru ca proprietarii sa spuna daca sunt sau nu de acord cu reabilitarea. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- pentru discutii privind reabilitarea termica nu trebuia tinuta o adunare generala?
- exista posibilitatea de a fi amendati ca si asociatie de proprietari pentru ca nu se tin nici macar sedintele obligatorii (nu am vazut niciodata vreaun convocator, vreo hotarare pusa la avizier, asa cum se intampla, in mod normal, la blocurile unde locuiesc sora mea si mama mea....), si ce pot face pentru a atentiona aceasta asociatie, pentru ca nu am chef sa platesc amenda din cauza lor?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:41, 1 Aprilie 2016
maud a scris:

- pentru discutii privind reabilitarea termica nu trebuia tinuta o adunare generala?

Ba da.

- exista posibilitatea de a fi amendati ?

Nu prea cred. Doar daca reclama vreun vecin.Serviciile de relatii cu asociatiile de proprietari din primarii nu prea fac nimic...

1-In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa clarifice statutul dv,sa va prezinte documentele justificative
2-Pentru executarea reabilitare termica prin primarie este necesara convocarea de adunare generala ,in care sa se discute concret conditiile,termenii,contravaloare
3-Conform dispozitii in vigoare,adunarea generala poate fi convocata in cazuri speciale atat de catre comitetul executiv cat si de catre 20% dintre proprietari
Pentru a cunoaste temeinic drepturi si obligatii proprietari in imobile de locuit in comun,studiati dispozitiile L nr 230/2007 ,HG nr 1588/2007
4-La nivelul fiecarei primarii exista serviciu de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari
Puteti sesiza oficial situatia cu care va confruntati si sa solicitati verificare si dispunere de masuri concrete in sarcina reprezentantilor legali ai asociatiei de proprietari pentru respectarea dispozitiilor in vigoare
Succes !

Discutati prieteneste cu presedintele asociatiei, cu vecinii, cu cei din comitet si poate va explica felul cum se gestioneaza asociatia. Asa poate aflam ca nu ati stiut dumneavoastra de adunarea generala sau poate ca cei alesi nu-si fac treaba.
Daca epuizati caile amiabile, aveti posibilitatea sa sesizati serviciul asociatii de proprietari din primarie si, spre deosebire de altii, eu va asigur ca sunt destule cazuri in care presedintii au fost amendati cu minim 500 lei pentru neconvocarea adunarii generale anuale din primul trimestru al anului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platile comune la reparatia subsolului si a acoperisului? valyvlt valyvlt Buna seara Doresc sa intreb si totodata sa ma lamuriti in legatura cu o problema. De curand am efectuat reparatii la subolul blocului dar si la acoperisul ... (vezi toată discuția)
Adunare generala handsu handsu Daca intr-o asociatie de proprietari nu se tin adunarile generale obligatorii anuale ,nici alegerile stabilite din 2 in 2 ani ,se poate aprecia ca asociatia ... (vezi toată discuția)
Convocare ca si membru c.e. a a.g. bloc netinuta in 2020 pana astazi adrianm5 adrianm5 Sunt membru in comitetul executiv al unei asociatii de proprietari care nu a convocat adunarea generala anuala pentru 2020. Premise: - Am citit integral ... (vezi toată discuția)