avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

Am avut o somatie de plata, ramasa definitiva si irevocabila prin respingerea cererii in anulare. Am dus-o la executor, fara a o investi cu formula executorie, instanta a incuviintat executarea si acum debitorul face contestatie la executare pe moriv ca nu a fost investita hotararea. Eu am mers pe Recursul in intesresul legii, publicat si la art. 720 indice 8 C.p civ, unde se precizeaza ca hotararile date in prima instanta privind procesele si cerereile in materie comerciala, fiind executorii de drept, nu trebuie investite cu formula executorie pt. a fi puse in executare si pe art. 720 indice 9 unde se spune ca pt. hot.jud.data in materie comerciala, care se aduce la indeplinire prin executare silita, hotararea, purtand mentiunea ca este irevocabila, constituie titlu executoriu, fara efectuarea altor formlaitati. Oare ce se va intampla cu contestatia? Daca se admite, pot apoi investi hot. sa o pun din nou in executare?
Cel mai recent răspuns: ContSters6135 , utilizator 16:15, 28 Mai 2010
Nu cred ca va fi admisa contestatia. In caz contrar puteti din nou investi hotarirea si purcede la executare silita
Am avut castig de cauza. Li s-a respins contestatia. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie a somatiei de plata ContSters6135 ContSters6135 Buna ziua! Am si eu o intrebare: o somatie de plata, definitiva si irevocabila, se mai investeste cu formula executorie inainte de a fi pusa in executare? Am ... (vezi toată discuția)
Iccj. hotararile instantei de contencios administrativ sunt executorii de drept Roland Mindrila Roland Mindrila Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1080 din 23 februarile 2011 pronunţată în recurs de Secţia ... (vezi toată discuția)