avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere cu permisul suspendat

buna, am un prieten care la oprit de mai multe ori politia din cauza vitezei si ca a depasit pe dubla linie continua, ia suspendat permisul, acum asteapta sa vada ce poate sa i se intample.... va rog spunetimi ce optiuni are ca sasi recupereze permisul si sa nu i se faca dosar penal.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:59, 19 Mai 2010
conducerea cu permisul suspendat = infractiune.
daca l-a prin politia ca era la volan cu permisul suspendat, nu are cum sa evite sa nu i se faca dosar penal.
In cazul in care a condus fara permis,prietenului dvs,i se va intocmi dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ,cu permisul suspendat,conform art,86 al.2 din OUG nr.195/2002,fapta fiind sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Daca va fi condmnat, in functie de modalitatea de dozare a pedepsei,va putea da examenul teoretic pentru obtinerea unui permis,dupa 6 luni sau un an de la ramanerea definitiva a hotararii
Conducerea unui autovehicul avand permisul suspendat este infractiune. Sansa de a scapa fara dosar penal sunt nule.
Permisul de conducere se anuleaza. Un nou permis se poate obtine prin examen dupa 6 luni sau un an de la data ramanerii definitive a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sustine examen in vederea redobandirii permisului? StifflerSamm StifflerSamm Buna ziua!Astazi am fost si mi'am scos cazierul pentru a afla daca pot incepe scoala de soferi.Pe cazier scria in felul urmator: Solicitantul [u]este ... (vezi toată discuția)
Ajutor - alcool la volan, mi se anulează permisul sau mi se restituie? B266mar B266mar Buna ziua! m-au prins băut la volan și mi-au dat 2 ani cu suspendare,in acest caz se anulează permisul sau mi-l da înapoi după ce mă judec cu ei,A mai ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare 8 luni - redobandirea dreptului de a conduce EritroxylonX EritroxylonX Buna ziua, am si eu o mica intrebare (ca intotdeauna). Am spus acum ceva timp problema prietenului meu cu caracterizarea. A fost la proces, a fost judecat si i ... (vezi toată discuția)