Buna ziua, am si eu o problema. Mama mea a decedat in Dec.2009 in orasul Tecuci.
Cand si cine face succesiunea , tinand cont ca sotul supravietuitor nu este tatal meu natural, mama fiind recasatoita. Unde este ai ieftin, cu taxele mai mici? Mai este valabil ca cine deschide succesiunea plateste toate taxele?
Va multumesc !
Mostenirea se dezbate la un notariat aflat in localitatea de la ultimul domiciliu al defunctului, succesiunea putand fi deschisa de orice mostenitor. Sotul mamei dvs. are si el drept de mostenire. Taxele se impart la numarul de mostenitori si in functie de bunurile cuprinse in masa succesorala. Numai notarul unde deschideti succesiunea va poate calcula taxele. Daca aveti cumva probleme cu tatal vitreg, va sugerez sa mergeti la orice notariat si sa dati o declaratie pe proprie raspundere din care se reiasa ca ati acceptat tacit mostenirea mamei prin preluare de bunuri si luare in posesie inca de la data decesului. Succes !
sunteti obligat sa dezbateti succesiunea la tecuci unde a avut mama dvs ultimul domiciliu. acolo trebuie sa va interesati ce notar are onorariile mai mici.
Mostenire
mireladolta
buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa la apartamentul tatalui meu,acesta fiind decedat in urma cu doi ani iar succesiunea nu s-a facut ... (vezi toată discuția)