Dati mai multe detalii. Ce bunuri sunt? Cum au fost dobândite? Cand au fost dobândite? In timpul căsătoriei părinților dvs sau de tata, cu a doua sotie?
Bună ziua, este vorba de doua case care au fost cumpărate de mama și tatăl meu în timpul căsătoriei lor . O casa este pe numele mamei și tatălui a doua doar pe numele mamei . Tatăl meu s-a recăsătorit de cinci ani cu mama vitregă au locuit în locuința acesteia de acolo nu mă interesează nimic doar cele doua casa . Va mulțumesc mult pentru ajutor.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu are importanta pe numele cui sunt.
Daca achizitia s-a facut in timpul casatoriei, cele doua case sunt bunuri comune.
In prima faza ar fi trebuit dezbatuta succesiunea dupa mama dvs, succesiune care consta in jumatate din bunuri (1/2).
Jumatatea mamei se imparte intre tatal dvs, ca sot supravietuitor, caruia ii revine 1/4 (adica 1/8, la care se adauga jumatatea lui de drept, in total 5/8) si copii 3/4 (adica 3/8, impartit la doi, 3/16 fiecare).
Ulterior cota de 5/8 a tatalui dvs se imparte intre mama vitrega 1/4( adica 5/32) si dvs cu fratele 3/4 (adica 15/32, impartit la 2 inseamna 15/64).
Asadar, prin raportare la intregul drept de proprietate al celor doua imobile,
- mama vitrega va avea 5/32 (sau 10/64)
- dvs veti avea 3/16 (de la mama) + 15/64 (de la tata), in total 27/64
- fratele va avea 3/16 (de la mama) + 15/64 (de la tata), in total 27/64.
Succesiune dupa sora
iuzer
Buna ziua,
Sora mea a decedat luna aceasta. Avand in vedere ca dupa noul cod civil s-a prelungit termenul de succesiune de la 6 luni la 1 an, nu mai exista ... (vezi toată discuția)