avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la munca pentru persoana cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la munca pentru persoana cu handicap accentuat

Buna ziua,
Va scriu in numele sotului meu care este persoana cu handicap accentuat, cu acte in regula. Lucreaza in 2 schimburi, dar se va lucra in 3 schimburi. Sotul meu are epilepsie si spondilita anchilozanta grad IV, pentru aceste doua boli este persoana cu handicap accentuat. Lucreaza, are vechime de peste 25 ani si doreste sa lucreze in continuare. Singura problema este ca nu are voie sa lucreze schimbul III datorita bolii. Intrebarea noastra este urmatoarea: daca nu se gaseste intelegere din partea sefilor ca nu poate lucra schimbul III, acesta este un motiv de a-si pierde locul de munca ? Se poate vedea de cate ori si-a luat concediu de boala de cand lucreaza, cu toate ca datorita diagnosticului ar fi putut beneficia.
Va rugam sa ne sfatuiti ce putem face daca s-ar ajunge pana la pierderea locului de munca ? Persoanele cu handicap dupa lege, ar trebui sa fie protejate, eu asa stiu. Si eu sunt cu handicap accentuat locomotor, din nastere, cu actele necesare.
Deci suntem 2 handicapati care doresc sa lucreze atata timp cat putem.
Astept cu mare interes raspunsul Dvs.
Va multumesc,
Rusu Daniela - Bistrita
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 13:51, 18 Mai 2010
In calitate de angajat cu handicap, beneficiaza de anumite favoruri legale, prevazute in Codul Muncii si in Contractul colectiv de munca unic la nivel national; daca nu veti putea ajunge pe cale amiabila la un acord cu angajotorul, faceti o sesizare scrisa la ITM, in care etalati toate aspectele.
Se va rezolva, cu atat mai mult cu cat doriti sa munciti, nu doar sa fiti asistati social. Legea ofera protectie unor persoane demne de apreciat, ca dumneavoastra.
Cu respect,
Minodora Sorian
Art 124 alin.3 din Codul Muncii: " Salariatii care desfasoara munca de noapte si au probleme de sanatate recunoscute ca avand legatura cu aceasta, vor fi trecuti la o munca de zi pentru care sunt apti."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca - scutire schimbul iii daniela.rusu daniela.rusu Buna ziua, va scriu in numele sotului meu care este ca si mine, persoana cu handicap accentuat cu documentele necesare acestui grad. Certificatul de handicap ... (vezi toată discuția)
Baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 , poate primi bursa de la scoala? Bucur Alexandra Bucur Alexandra Buna seara .baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 ..m-ar interesa daca poate lua si el bursa de la scoala ..unde anume as putea sa intreb ..si daca este o ... (vezi toată discuția)
Bursă socială facultate. ClaudiuCSI ClaudiuCSI Salutare, doresc să aplic pentru o bursa socială, venitul din cadrul familiei mele fiind unul modest și mă încadrez cu siguranță. Întrebarea este ... (vezi toată discuția)