avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la munca - scutire schimbul III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la munca - scutire schimbul III

Buna ziua, va scriu in numele sotului meu care este ca si mine, persoana cu handicap accentuat cu documentele necesare acestui grad. Certificatul de handicap se gaseste la dosarul personal al firmei la care lucreaza. Pana in prezent sotul meu a lucrat 2 schimburi, are o vechime de peste 25 de ani. Datorita diagnosticului pe care il are, nu are voie sa lucreze schimbul III ( epilepsie si spondilita anchilozanta gradul IV ). Intrebarea este: poate fi acesta un motiv de a-si pierde serviciul, deoarece nu poate face schimbul III ? Nu a profitat de concedii medicale cu toate ca ar fi putut, datorita diagnosticului. Noi amandoi suntem cu handicap, dar ne straduim sa lucram. In cazul in care s-ar ajunge la asa ceva, adica pierderea locului de munca din acest motiv, ce ne sfatuiti sa facem ? Unde sa apelam ? Stiu ca prin lege, persoanele cu handicap ar trebui sa beneficieze de protectie sociala, dar asta nu este valabil in tara noastra, unde suntem priviti cu alti ochi. Nu vrem mila nimanui, doar drepturile de care beneficiem.
Astept cu mare interes raspunsul Dvs, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 16:54, 18 Mai 2010
Daca asa stau lucrurile, trebuie sa mergeti la medicul specialist, din comisia de expertiza pentru incadrarea in grupa de handicap, pentru a se completa in certificat, la rubrica recomandari , propuneri - sa specifice obligatoriu odinna nocturna, sau pur si simplu, sa indice ca poate sa efectuze activitate profesionala intre orele 6- 22, in regim de 8 ore. Ceilalti salariati vor intelege, dar trebuie mai intai, sa inteleaga sefii.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca pentru persoana cu handicap accentuat daniela.rusu daniela.rusu Buna ziua, Va scriu in numele sotului meu care este persoana cu handicap accentuat, cu acte in regula. Lucreaza in 2 schimburi, dar se va lucra in 3 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la bursa medicala Oana E84 Oana E84 Buna seara as dori sa știu și eu dacă copilul meu cu autism are dreptul la bursa medicală pe acest diagnostic. Va multumesc (vezi toată discuția)
Handicap accentuat - pot refuza un loc de munca oferit de cei de la somaj? florin_pelin1968 florin_pelin1968 Buna Ziua.Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva. Sunt in somaj,am Handicap grad 2(accentuat),pot refuza un loc de munca oferit de cei de la somaj ... (vezi toată discuția)