avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Handicap accentuat - pot refuza un loc de munca oferit ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Handicap accentuat - pot refuza un loc de munca oferit de cei de la somaj?

Buna Ziua.Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva.
Sunt in somaj,am Handicap grad 2(accentuat),pot refuza un loc de munca oferit de cei de la somaj (din cauza boli pe care o am spondilita anchilozanta st.3)fara a pierde indemnizatia de somaj ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 25 Aprilie 2011
1. Puteti refuza un loc de munca oferit de AJOFM daca nu este conform pregatirii si experientei dvs. profesionale.
2. La orice angajare medicul de medicina muncii care deserveste unitatea respectiva va completeaza o fisa de aptitudine in care se specifica daca sunteti apt, apt conditionat sau inapt temporar sau definitiv pentru postul respectiv.
3. Cand ati depus dosarul pentru indemnizatia de somaj ati anexat si o adeverinta de la medic in care scria daca sunteti apt de munca si conditiile in care puteti ocupa un post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa lucrez 8 ore daca am handicap grad 2 accentuat? lucian90 lucian90 Buna ziua, merg la comisii in fiecare an, deci am un certificat de handicap gr2 accentuat, pot sa lucrez 8 ore pe zi , fara a pierde aceasta indemnizatie? Am ... (vezi toată discuția)
Procedura intocmire dosar medical angajare XTN89 XTN89 Buna ziua. Recent am promovat un concurs pentru un post in primarie. Angajatorul mi-a spus sa merg la medicina muncii si vreau sa stiu exact etapele. 1. ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap accentuat ca agent de paza Iosif4 Iosif4 Buna seara am handicap accentuat de gradul accentuat pot lucra ca pază? Grad2 de handicap accentuat (vezi toată discuția)