avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Procedura intocmire dosar medical angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Procedura intocmire dosar medical angajare

Buna ziua.

Recent am promovat un concurs pentru un post in primarie. Angajatorul mi-a spus sa merg la medicina muncii si vreau sa stiu exact etapele.

1. Merg direct la medicina muncii sau trebuie sa am programare?
2. Am nevoie de ceva acte de la angajator cu care sa merg la medicina muncii?

Care e procedura in cazul acesta?
Nu mi s-a spus nimic despre programare. Pe net gasesc informatii contradictorii.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:27, 1 Mai 2014
1. Conform HG nr. 355 din 11/04/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor (publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 332 din 17/05/2007), modificata de HG 1169/2011, angajatorul va trimite la medicul de medicina muncii care deserveste pe angajator cu "solicitarea pentru examenul medical la angajare" si "fisa de expunere la riscuri profesionale", completate si semnate de el.

2. Medicul de medicina muncii propune examenele medicale, in functie de cerintele postului si, in functie de rezultate, completeaza "fisa de aptitudine" cu care candidatul se prezinta la angajator si apoi semneaza CIM.

3 Conform Legii 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca, si a Normelor de aplicare a ei, costurile legate de efectuarea examenelor medicale inainte de angajare si in timpul desfasurarii activitatii la locul de munca sunt suportate de angajator.

4. Programarea la medicul de medicina muncii o face a angajatorul care are un contract de prestari servici cu medicul respectiv.
Medicul specialist de medicina muncii, cu care firma are incheita contract de prestari servicii medicale, dupa efectuarea examinarii medicale, completeaza fisa de aptitudine a lucratorului cu precizarea: apt/ inapt/ apt conditionat pentru locul de munca/ postul de lucru/ activitatea ....
Daca scrie "inapt", lucratorul nu poate desfasura activitatea respectiva, la locul de munca/ postul de lucru pentru care angajatorul a facut solicitarea de efectuare examinare medicala.
Daca scrie "apt conditionat", medicul specilaist de medicina muncii care semneaza fisa de aptitudine trebuie sa precizeze si conditiile in care noul angajat poate desfasura activitatea la locul de munca/ postul de lucru ....
Un exemplar din fisa de aptitudine se preda de catre medicul specialist de medicina muncii, angajatorului, iar un exemplar se preda lucratorului.
In urma examinarii medicale, medicul specialist de medicina muncii intocmeste un dosar medical, care se pastreaza la cabinetul medicului.
Dupa caz, medicul specilaist de medicina muncii cere lamuriri de la medicul de familie al lucratorului si ii comunica acestuia date de interes comun, rezultate in urma efectuarii examinarii medicale la angajare, respectiv in urma examinarii medicale periodice, la care va participa ulterior lucratorul, in urma angajarii si a desfasurarii de activitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa medicina muncii/aptitudine markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am dori sa intreb si sper sa si primesc un raspuns la niste nelamuri legate de contractul individual de munca: -exista posibilitatea intocmirii ... (vezi toată discuția)
Fisa medicina muncii adria05 adria05 As dori sa stiu unde se face fisa medicina muncii?poate fi completat si de mediucl de familie?multumesc. (vezi toată discuția)