avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii deosebite
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii deosebite

Va rog sa-mi spuneti daca incepand cu 01.04.2011 se mai scade din varsta standard de pensionare sporul de grupa pt. conditii deosebite cf. art.42 din LEGEA 19/2001.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:27, 24 Mai 2010
Da, se scade varsta standard de pensionare conform tabelului de la art.42 din Legea 19/2000.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua !numele meu este Izabella si va rog sa ma ajutati,sa mi spune ti daca siria si Iordania sunt considerate tari cu clima greu de suportat si daca se calculeaza ca spor la vechime in vederea pensionarii.Va multumesc anticipat!
@sipos

Si Siria si Iordania sunt tari cu clima greu de suportat iar persoanele care au lucrat in aceste tari intra sub incidenta Decretului nr. 112/1965.

Perioada din timpul anului care este considerata perioada lucrata in clima greu de suportat este iunie-septembrie, atat in Iordania, cat si in Siria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea la calculul pensiei a sporului de 50% pentru lucrul in tari cu clima greu de suportat sevcencovladimir sevcencovladimir am lucrat in Syria,localitatea RAKKA,in intervalul 15 februarie 1979-1 martie 1981 in santierul de irigatii 27000ha trimis de Arcif. Cu toate ca am depus la ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei limita de pensionare L.Sima L.Sima Buna ziua As dori sa va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie (in conditiile in care am primit raspunsuri contradictorii de la angajati ai ... (vezi toată discuția)
Pensionare; spor de clima babiii52 babiii52 sunt nascuta in 19 iulie 1952; conform legii 263/2011 trebuie sa ies la pensie in septembrie 2011; stagiu complet 59 ani si 2 luni; perioada de cotizare 28/4; ... (vezi toată discuția)