avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E corect intocmita cererea cf OUG 119/07?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E corect intocmita cererea cf OUG 119/07?





Catre,
JUDECATORIA ___


Domnule Presedinte,


Subscrisa S.C. _______ S.R.L., având sediul …………………………..….., chem in procedura ordonantei de plata pe parata-debitoare PRIMÃRIA _____, cu sediul ………………………………………………………………………………………., pentru ca prin ordonanta de plata ce veti pronunta, de urgenta, pe calea procedurii

ORDONANTEI DE PLATA

sa obligati parata-debitoare la plata sumei de < 100.000 lei, reprezentind suma datorata precum si obligarea paratei-debitoare la plata penalitatilor de intarziere in cuantum de ______, calculate conform contractului de la data scadentei debitului pana la data prezentei, penalitati care urmeaza a fi actualizate pana la data platii efective.
De asemenea solicitam sa dispuneti obligarea piritei la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de aceasta actiune.


MOTIVE

IN FAPT:

Subscrisa am incheiat la data de _______ cu parata-debitoare PRIMÃRIA _______, Contractul de Prestari Servicii nr. ____ / _______, avand ca obiect ” Studiu de fezabilitate pentru rețele de canalizare si epurarea apelor uzate în com. _______ ”.
Ca urmare a derularii sus-amintului contract, subscrisa am emis factura fiscala seria _______nr. _______ din data de _______cu scadenta la data de _______, in cuantum de _______ lei, factura transmisa debitoarei prin intermediul faxului si postei cu confirmare primire, insa parata-debitoare nici pina la aceasta data nu a procedat la plata acestora, desi termenul de plata al facturilor a fost depasit.
Mentionam ca am purtat numeroase discutii cu parata-debitoare solicitandu-i achitarea de indata a datoriei scadente.
Potrivit art. _______ , CAP ____ din contract «În situaţia în care BENEFICIARUL nu onorează facturile în termen de 5 zile calendaristice de la emiterea facturii, acesta datorează EXECUTANTULUI o penalitate de 0,1% pe zi de întârziere din valoarea rămasă de achitat. »
Astfel, parata-debitoare ne datoreaza suma de _______, reprezentand contravaloarea facturii fiscale seria _______ nr. _______ / _______, precum si penalitatile aferente in suma de _______lei, calculate cu incepere de la data de _______pana la data prezentei si care urmeaza a fi actualizate pana la data platii efective, sume ce reprezinta creante certe, lichide si exigibile.

In concluzie, deoarece:

• Parata – debitoare si-a asumat obligatia de plata a sumelor mai sus mentionate prin semnarea contractului de prestari servicii nr. _______ / _______, contract in care sunt precizate clar modalitatea si termenele de plata;
• Creanta este certa, lichida si exigibila

solicitam ca instanta, analizand probele anexate cererii noastre, constatand intemeiata cererea noastra sa o admita, sa emita ordonanta de plata obligand parata debitoare, in termenul de plata ce-l va stabili, sa plateasca suma datorata plus dobanda calculata conform prevederilor contractuale, de la data scadentei si pana la data platii efective si sa dispuna obligarea paratei-debitoare la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de aceasta procedura.

IN DREPT:

Ne intemeiem prezenta pe dispozitiile art. 82, art. 274 Cod procedura civila si pe dispozitiile O.U.G. 119/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
Depunem prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru comunicare paratei.

Anexam prezentei in copie xerox, urmatoarele:

- Contract de Prestari Servicii nr. _______ / _______;
- Factura fiscala seria ECO1, nr. _______ / _______;
- Nota calcul penalitati de intarziere;
- Chitanta seria ……… – in valoare de 39 lei - dovada platii taxei de timbru judiciar si timbrul judiciar ............

Depunem prezenta actiune in doua exemplare spre comunicare.
Domnului presedinte al JUDECATORIEI _______.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:16, 25 Mai 2010
DA .
ba bine ca nu deoarece nu te poti judeca niciodata cu primaria ..... cel mult cu unitatea administrativ teritoriala (comuna oras) sau consiliul local. daca vei chema unitatea adm terit (comuna oras) vei chema prin reprezentantul sau PRIMARUL care reprezinta INSTITUTIA PRIMARULUI
D-le avocat , poate explicati ce act normativ reglementeaza aceasta "institutie a primarului" .
In practica , sunt multe primarii care au eliberate CUI pe primarie , desi legal era sa fie inscrise pe comuna (unitate adm - teritoriala) motiv pt care se regasesc deseori in caliatate de contractatanti cu aceasta denumire .
Asa ca , stimata @catgirl , calitatea de parata o va avea partea asa cum este inscrisa in contractul incheiat .
Bafta!
legea 215/2001 legea administratiei publice locale
Institutia primarului ? Mai cititi ...va rog , inainte sa postati . Nu exista in niciun act normativ in vigoare termenul de "Institutia primarului" .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E corect intocmita cererea cf oug 119/07? catgirl catgirl Catre, JUDECATORIA ___ Domnule Presedinte, Subscrisa S.C. _______ S.R.L., având sediul ... (vezi toată discuția)
E corect intocmita cererea cf oug 119/07? catgirl catgirl Catre, JUDECATORIA ___ Domnule Presedinte, Subscrisa S.C. _______ S.R.L., având sediul ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata eleonora craciun eleonora craciun Buna, In cazul in care clientul nu achita facturile de marfa catre o societate comerciala, aceasta din urma inainte de al actiona in justitie pe client ii ... (vezi toată discuția)