avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit neplatit, debitorul plecat din tara.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit neplatit, debitorul plecat din tara.

Am auzit de curand despre o stare de fapt si sunt curios cum se poate rezolva aceasta, pentru ca aparent se pare ca multa lume poate proceda asa.
Un vecin de bloc si-a luat un calculator (sau un laptop, nu stiu precis) scump de la o firma de-asta de vinde produse electronice si electrocasnice. L-a luat in rate, cu credit dintr-ala fara giranti. A platit vreo 2 rate la el (la o banca), dupa care omul si-a gasit de munca undeva prin afara tarii si a plecat, fara gand de a mai plati sau de a se mai intoarce curand in tara. Ce se intampla in cazul asta? Ramane banca cu gaura, sau exista vreo modalitate (si cred ca exista) sa-si recupereze banii? Care este procedura legala?
E ceva similar cu o stire pe care am vazut-o acum cateva luni la TV, in care se spunea ca multi romani si-au luat produse electronice si electrocasnice pe credite dintr-alea "doar cu buletinul", dupa care au plecat la munca prin Italia sau Spania si nu si-au mai platit ratele. Stirista spunea atunci ca bancile au ramas in gaura, dar ca oricum isi recupereaza paguba din dobanzile mari practicate la acest fel de credite, bazandu-se pe un fel de "teorie a probabilitatii".
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 14:54, 6 Aprilie 2007
pai contractul de credit cu banaca este titlu executoriu......deci va merge la executare silita....... a bunului......daca il gaseste...... altfel....3 ani pana la prescriptie..... de la data la care s-ar face ultima plata a ratelor......poate pana atunci se intoarce.....
daca as lucra la banca as stii...dar logic asta e solutia pe care as adopta-o.....
~ Conținut șters la cerere ~
Bine, si banuiesc ca il baga si pe lista rai-platnicilor si nu mai poate lua vreun credit in Romania. Dar daca, asa cum am mai spus, omul nu prea mai are chef sa se intoarca in tara, banca alearga mult si bine cu executarea silita dupa el, asa-i?
Si sa zicem ca in Romania se afla pe lista rai-platnicilor si s-a lins pe bot de credite ulterioare. Dar il afecteaza cu ceva aceasta lista a rai-platnicilor in afara tarii? Adica, daca vrea sa-si ia o masina in rate pe acolo pe unde s-a dus, apare ca fiind rau-platnic si pe acolo?
pai nu prea e exclus...oricum se vor interesa despre el in tara.....zic eu.....
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Girant banca. Popop Popop In 2005 am mers de girant pentru cineva care a luat un imprumut de la banca. Respectivul a platit ratele un timp, dar apoi s-a oprit (nu stiu cand a platit ... (vezi toată discuția)
Coplatitor elenafrm elenafrm Sunt coplatitor la un credit de nevoi personale. Nu am nici un fel de grad de rudenie cu titularul de credit. Cand am fost la banca pentru a vedea daca sunt ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie Vichente Vichente Buna ziua O intreabre simpla am si sper c aici pot gasi si ... (vezi toată discuția)