avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... coplatitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

coplatitor

Sunt coplatitor la un credit de nevoi personale. Nu am nici un fel de grad de rudenie cu titularul de credit. Cand am fost la banca pentru a vedea daca sunt acceptata ca si coplatitor eu avem deja la o alta banca un credit cu o rata care imi depasea cu mult jumatate din venit (acel credit il am si acum ) . Am anuntat-o pe d-na de la banca care facea noul credit despre datoria mea la o alta banca dar mi-a spus ca nu are importanta .Sincer cand am fost la banca pentru a fi coplatitor am sperat ca nu voi fi acceptata deoarece cu o luna inainte am vrut sa fac o rata intr-un magazin pentru un obiect si nu mi s-a acceptat pe motiv ca am deja o rata mare de platit la o alta banca . Curios este ca ptr un obiect de cateva sute de lei nu mi s-a acceptat o rata dar sa fiu coplatitor ptr o suma de cateva zeci de mii s-a acceptat imediat . Problema este ca titularul de credit este rau platnic si pe mine ma suna mereu de la banca . Mai pot face ceva sa nu fiu nevoita sa platesc o suma destul de mare cand eu deja am un credit ?
Cel mai recent răspuns: elenafrm , utilizator 11:30, 30 Decembrie 2016
Din momentul in care ati acceptat sa fiti coplatitor se intelege ca v-ati asumat si responsabilitatile ce deriva din aceasta calitate.
Daca titularul nu va plati creditul atunci banca se va indrepta pe orice cale impotriva coplatitorului pentru recuperarea creditului.
Buna seara,
Banca se va putea intoarce impotriva dumneavoastra pentru a plati si acel credit.
Conform art.728 C.Pr.Civ. se va putea impune o poprire de maximum 50% din veniturile dumneavoastra.
Va puteti, ulterior, intoarce impotriva debitorului rau platnic pentru a va recupera banii.
Buna ziua. Din ceea ce stiu eu nu se acorda imprumuturi persoanelor care au deja un credit a carui rata depaseste o anumita valoare din venit . Nu stiu exact cifre . Ceea ce mai stiu este ca , coplatitorul trebuie sa indeplineasca acelesi conditii ca si debitorul. Intrebarea mea este cum poate fi acceptata ca si coplatitor o persoana care nu indeplineste conditiile impuse de banca debitorului. Se pot ivi situatii ca cea in care sunt eu acum in care sub nici o forma nu as mai putea renunta la o suma de bani din venit deoarece nu as mai avea cu ce trai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen executie coplatitor credit bancar titip5 titip5 Buna ziua, Acum un an am semnat un contract de credit in calitate de coplatitor. In momentul de fata titularul contractului este in intarziere cu o luna ... (vezi toată discuția)
Coplatitor credit prima casa Robert19 Robert19 Ce cai de atac am daca ma duc in instanta ca sa pot iesi de pe un contract de garantare de prima casa unde figurez ca si coplatitor, mentionez ca in momentul ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)