avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termen executie coplatitor credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termen executie coplatitor credit bancar

Buna ziua,

Acum un an am semnat un contract de credit in calitate de coplatitor. In momentul de fata titularul contractului este in intarziere cu o luna la plata ratei. Am fost sunat da catre cei de la banca si m-au informat ca voi fi reclamat ca rau platnic la Biroul de Credite.
As vrea sa stiu dupa cat timp se poate face acesta reclamatie de catre banca si de asemenea cum pot sa previn acest lucru. Precizez ca titularul nu poate fi contact (este plecat in strainatate) si deci nu a putut fi instiintat oficial de catre banca. In cat timp imi revine obligatia de a incepe sa platesc pt. acest credit?

In cazul in care voi fi nevoit sa platesc aceasta datorie as dori sa stiu daca pot sa dau in judecata titularul pt. a recupera suma platita de mine.

Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:10, 1 Iulie 2011
De indata ce ati fost anuntat, de catre reprezentantii creditorului.

Printr-o actiune in instanta, puteti sa va recuperati prejudiciul (ratele neplatite de catre debitor si achitate de dvs. in calitate de "coplatitor" ?).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor elenafrm elenafrm Sunt coplatitor la un credit de nevoi personale. Nu am nici un fel de grad de rudenie cu titularul de credit. Cand am fost la banca pentru a vedea daca sunt ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract Flo28 Flo28 Bună ziua. Am semnat un contract cu o bancă de celule stem cu plata în rate lunare. Însă ei ba nu îmi trimit facturile, ba îmi trimit două cu aceeași ... (vezi toată discuția)
Biroul de credite cl710521 cl710521 Buna ziua, acum 2 ani am avut probleme financiare, lucru pe care l-am comunicat bancii la care aveam un credit de nevoi personale in derulare, propunandu-le ... (vezi toată discuția)