avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri pentru cei deportati in URSS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri pentru cei deportati in URSS

Tatal meu, etnic german, a fost deportat din 01.01.1945-14.12.1949 in URSS. Perioada mai sus mentionata, figureaza in cartea lui de munca. Mai mai am ca dovezi ale deportarii sale 2 carti postale, trimise din Crimeea mamei.
Intrebarea mea este: care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru obtinerea de despagubiri si care sunt actele necesare?
Mentionez ca mama mea mai este in viata(are 95 de ani) si ca mai am 2 frati.
trebuie sa va adresati cu o cerere ministerului de finante, in temeiul legii nr. 221/2009
trebuie urmata procedura din legea nr. 221 / 2009. pe scurt, o cerere de chemare in judecata.
va recomand un avocat care a mai avut astfel de procese, pentru ca procesul nu e chiar simplu...
Bogdan OLARU a scris:

trebuie sa va adresati cu o cerere ministerului de finante, in temeiul legii nr. 221/2009

putin inexact, cererea se adreseaza tribunalului, iar procesul se poarta in contradictoriu cu statul roman, reprezentat de ministerul finantelor.
Multumesc amandurora!
Am citit intrebarea dumneavoastra,azi 11 octombrie 2011.Inteleg ca tatal dumneavoastra are mai multe de 90 de ani.In prezent ma ocup de cazul bunicului meu,arestat si el in ianuarie 1945.Aratati ca tatal dvs.a fost arestat la 01 ianuarie 1945.Din verificarile mele,arestarile s-au efectuat in urma unui ordin telefonic al fostei Sigurante,dat la ora 21,30 in seara de 10 ianuarie.Dar aceasta este mai putin important.
In cazul in care nu ati inceput un demers legal,va pot consilia.Totusi,ma puteti ajuta si dumneavoastra cu date pe care le cunoaste tatal,fiind la aceasta data unul dintre putinii supravietuitori.

Alte discuții în legătură

Despagubiri legea 221/2009 imierdei imierdei Tatal meu a fost deportat in URSS din 5 ianuarie 1945 pana in 18 octombrie 1949,a decedat in 1982 inante sa poata beneficia de orice fel de reparatii morale ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii radud62 radud62 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca Memorandumul MMFPSPV(Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice) aprobat de guvernul ... (vezi toată discuția)
Despagubire pentru sasi deportati in urss ludo ludo Daca stie cineva ce poate face un urmas al unor sasi deportati in URSS in perioada 1945-1949 ca sa obtina o despagubire pentru acea perioada neagra din viata ... (vezi toată discuția)