avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubire pentru sasi deportati in URSS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubire pentru sasi deportati in URSS

Daca stie cineva ce poate face un urmas al unor sasi deportati in URSS in perioada 1945-1949 ca sa obtina o despagubire pentru acea perioada neagra din viata parintilor sai va rog sa ne dati detalii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: florina-valter , utilizator 11:12, 11 Octombrie 2011
actiune in instanta, evident, numai ca toate procesele in curs sunt suspendate de catre instante pana se pronunta curtea constitutionala - din pacate.
Cu privire la dreptul de a solicita despagubiri,de catre cei arestati in ianuarie 1945-nu este aplicabila legea nr.221/2009.Aceasta se referea la arestari sau alte masuri adeministrative aplicate numai dupa 6 martie 1945.
Este adevarat ca unele dispozitii ale acestei legi au fost declarate neconstitutionale.
Pentru situatia dvs. modul de tragere la raspundere a statului este altul si nu este afectat in nici un fel de stadiul actual al legii 221/2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 221/2009 rampelt rampelt Parinti mei au fost deportati in URSS in perioada 6 ian 1945 - 13 Decembrie 1949. Am dreptul pentru despagubire conform legii 221/2009.Daca sunteti amabil sa ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 221/2009 imierdei imierdei Tatal meu a fost deportat in URSS din 5 ianuarie 1945 pana in 18 octombrie 1949,a decedat in 1982 inante sa poata beneficia de orice fel de reparatii morale ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru cei deportati in urss venetiana venetiana Tatal meu, etnic german, a fost deportat din 01.01.1945-14.12.1949 in URSS. Perioada mai sus mentionata, figureaza in cartea lui de munca. Mai mai am ca dovezi ... (vezi toată discuția)