matusa mea fara mostenitori directi ( sot, copii.nepoti) mi-a lasat prin testament la notar bunurile ei mie in calitate de nepot de sora.Pot fratii/nepotii de frati ataca acest testament?
Pot ataca testamentl insa nu inseamna ca pot si castiga. Testamentul se anuleaza doar daca dovedesc ca matusa nu era in deplinatatea facultatilor mintale. Insa daca testamentul s-a facut la notar...acesta a constatat singur ca este sanatoasa.
Fratii si nepotii de frati nu sunt mostenitori rezervatari si nici sesinari.asa ca nu li s-a incalcat nicio cota cuvenita.
Eu zic sa stati linistita.
Teoretic orice act juridic poate fi atacat.
Problema este ca actiunea promovata de cei nemultumiti sa fie intemeiata.
Daca dvs sunteti beneficiarul unui testament autentic, este mai greu de crezut ca o eventuala actiune in anulare ar avea sorti de izbanda.
Problema se pune daca notarul a intocmit acel act cu respectarea tuturor prevederilor legale.
De ex, daca matusa dvs avea o varsta inaintata la momentul incheierii testamentului, notarul avea obligatia solicitarii unei expertize psihiatrice. In lipsa unei asemenea expertize, cei interesati ar putea invoca faptul ca matusa dvs nu stia ce act incheie.
Dar este doar o ipoteza.
Daca actul notarial este incheiat cu respectarea dispozitiilor in vigoare,nu aveti motive intemeiate sa va faceti probleme,aferent potentiali interesati
Testament legalizat
para24
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate.
Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)
Testament
RAD EMIL
o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)