Buna ziua. As dori sa stiu care sunt criteriile dupa care se stabileste o pensie alimentara tinand cont ca e doar un copil . Vreau sa-mi mai spuneti daca se tine cont si de veniturile doamnei.
Va multumesc !
Pensia de intretinere se calculeaza,in functie de varsta si nevoile minorului in cuantum de pana de 1/4 din veniturile nette realizate pe ultimele 6 luni de parintele obligat la intretinere.
Reclamanta la randul sau va depune adeverinta cu veniturile realizate de aceasta pe ultimele sase luni.
Parerea mea este ca fiind vorba despre copilul dvs,indiferent ce v-a despartit de mama acestuia sau indiferent de animozitati,banii acestia i se cuvin numai copilului si se folosesc numai in interesul acestuia.
In functie de aceasta situatie,nu cred ca trebuieste sa puneti problema cu incrancenare.
Conform art.94 din Codul familiei întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
Pensia se stabileste in raport de veniturile pe care le are ce
tatal, iar pentru un copil este de 1/4 din veniturile acestuia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
coricarmen
Buna....in cazul partii obligate la plata pensiei alimentare, daca nu obtine venituri, procentul de 25% se aplica la salariul minim brut pe economie sau net? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
nonapap
Buna ziua!!! Sotul meu are o fetita dintr-o casatorie anterioara careia ii plateste pensie alimentara. Eu sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in iulie. Dupa ... (vezi toată discuția)