avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua!!! Sotul meu are o fetita dintr-o casatorie anterioara careia ii plateste pensie alimentara. Eu sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in iulie. Dupa nasterea copilului sotul e obligat sa plateasca aceeasi suma drept pensie sau aceasta se poate reduce la jumatate ca urmare a faptului ca mai are un copil? Mentionez ca pensia achitata acum lunar este de 150 RON. Ce trebuie sa intreprindem pentru asta? Se poate rezolva in instanta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:19, 10 Aprilie 2010
Da, se va rezolva in instanta.
Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.

Cum v-a spus si dl.avocat Lascoschi,aceasta situatie se poate rezolva si in instanta.
Solicitati instantei competente reducerea pensiei de intretinere pentru acest motiv. Anexati certificatul de nastere.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, se va rezolva in instanta.

Dupa nasterea copilului,atasand certificatul de nastere al noului nascut,sotul dvs.trebuie sa formuleze o actiune de reducere a pensiei,motivata de nasterea celui de al doilea copil.
In aceasta situatie in loc de 1/4 din veniturile realizate,sotul va plati o pensie redusa ,in sensul impartirii intre cei doi copii,in functie de varsta si nevoile fiecaruia a fractiei de 1/3 din veniturile nette realizate de acesta pe ultimele sase luni.
Cuntumul pensiei pentru primul copil va fi stabilit la 1/6 din venitul net cu caracter permanent al sotului. Dvs stiti care este acel venit si daca se merita sa va adresati instantei de judecata.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Calculu pensiei alimentare pt doi minori sorin39 sorin39 am doi copii din concubinaj pt care trebue sa platesc pensie alimentara----dar mai am doi copii cu sotia actuala iar venitul meu este pensia de invaliditate de ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie de intretinere cris_deo cris_deo buna seara. am de platit o pensie de intretinere lunar de 300 ron din venitul meu de aprox. 900 ron pe luna pt doi copii ai mei din prima casatorie care i-au ... (vezi toată discuția)