avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detalii contract \"Prima casa\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detalii contract "Prima casa"

Buna ziua!
Doresc sa achizitionez un apartament prin programul "Prima casa". Solicit amabilitatea celor care vor dori sa-mi sugereze un raspuns la cateva probleme:
1. In formularea Antecontractului de vanzare-cumparare promitentul vanzator(asistat de un avocat) solicita introducerea unui articol pe care il citez:"Promitentul vânzător şi promitentul cumpărător se obligă să încheie contractul de vânzare – cumpărare în formă autentică, întelegând transmiterea dreptului de proprietate până la data de _________, iar posesia la data eliberarii sumei de bani provenita din creditul ,,Prima Casă..."
Intrebare: faptul ca solicita defalcarea dreptului de proprietate de cel de posesie poate fi o problema ulterioara pentru mine ca si promitent cumparator?(In contractul notarului meu transmiterea ambelor drepturi era la aceeasi data).
2. Mai am o mica suspiciune referitor la faptul ca imi impune ca termen de semnare a contractului final 2{doua} luni de la antecontract. Mi-e teama ca sa nu se intarzie obtinerea creditului in stil romanesc peste acest termen si sa pierd avansul dat la semnarea antecontractului.
va sfatuiesc sa nu dati nici un ban fara sa vedeti actele de proprietate ale apartamentului respectiv si cu atat mai mult va sfatuiesc sa mergeti la notar. in cazul in care nu vrea sa mearga la un notar ales de dvs at nici dvs nu mergeti la notarul ales de el. cel mai bine intrebati la banca de unde ati dori sa solicitati creditul daca are un notar cu care colaboreaza si va duceti impreuna acolo.
antecontract de vanzare cumpare fara a se prezenta acte de proprietate iese din calcul.
In primul rand nu exista antecontract tipizat impus, legal, de banca; unii pierd avansul, altii nu il pierd ci il recupereaza in aceleasi conditii, dupa cum se inteleg partile.
Nu poate banca impune un contract, ca exista libertatea de a contracta a partilor care altfel se incalca.
Majoritatea bancilor "recomanda cu tarie" un anumit tip de contract, dar asta nu inseamna ca nu accepta si altele.
Predarea posesiei ulterior e ok, atata timp cat scrie clar in contract cum se preda: de drept sau prin proces-verbal?
Nu e nevoie de documentele de CF la notar pentru promisiune, asa cum nu e nevoie nici sa fie proprietar; aveti insa mare grija ce acte va trebuie la banca si daca proprietarul se obliga sa le aduca in timp util pentru aprobarea dosarului, sa nu pierdeti creditul pentru ca ati facut un contract prost. =D>
Va sfatuiesc sa mergeti cu promisiunea aia si dv. la un avocat sa-si dea cu parerea pe ea. Daca nu, incercati sa intelegeti tot ce scrie in ea, desi e greu sa intelegeti consecintele unor lucruri nescrise...
Notarul unde se face tranzactia nu conteaza, modelul notarului este insa o mare greseala, el nu ajuta niciuna dintre parti, de regula. Notarul e persoana imputernicita de stat sa-si puna un sigiliu pe un act incheiat ca sa-i dea o anumita putere, atat si nimic mai mult.
Antecontractul nici nu e musai sa fie autentic, dar probabil ca cere banca asta.
Am abandonat pe acest proprietar care mi s-a parut dubios... Am gasit alt apartament cu un proprietar care a raspuns tuturor solicitarilor legate de procedurile prima casa.
Bineinteles ca am obtinut creditul si tranzactia s-a incheiat intr-0 luna si jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans antecontract imobil nou carmen1978 carmen1978 In anul 2008 am contractat un apartament cu 2 camere in Brasov cu pretul de 91.500 euro platind un avans de 19.000 euro.In prezent nici o banca nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Ante contract prima casa algerob algerob buna ziua, daca ante contractul ptr prima casa expira, se pierde avansul? se mai poate continua vanzarea? se poate emite un act aditional? cat ar ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)