avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... cursde vanzator pt. un inginer care isi deschide un II
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

cursde vanzator pt. un inginer care isi deschide un II

Buna seara, asa din curiozitate care este parerea dumneavoastra in legatura cu faptul ca la ORC mi s-a impus sa fac un curs de lucrator comercial, desi posed diploma de inginer pt. a-mi infiinta o I.I-caen 4721 principal si 4729. Initial am intrebat juristii si mi-au spus ca nu am nevoie de acest curs de " de specializare"- ce ste important m-a indrumat respectivul functionar la o fundatie a camerei de comert si industrie; si o a doua intrebare pt. infiintarea unui PFA cu norma de venit servicii de cantarire si servicii de curatenie ce cod caen este necesar si ce studii minime sau cursuri de calificare sunt necesare caci cei de la ORC -Galati nu au stiut sa-mi raspunda- aceste activitati sunt trecute la norma de venit pe situl ANAF
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ginan , utilizator 17:04, 19 Mai 2010
Este necesar obtinerea unei diplome pentru absolvirea unui curs de igiena alimentara. De obicei acestea se organizeza de Camerele de Comert si Industrie sau de Directia Sanitar Veterinara din cadrul localitatii resedinta de judet.
Faptul ca aveti o diploma de inginer nu acopera prevederea legala in domeniu.
NU am facut referire la cursul de igiena ,care mi se pare in regula, ci la cel de VANZATOR iar cu o situatie similara s-a intalnit si un coleg al meu absolvent de faculate cu profil -chimie alimentara cand a deschis o pizzerie fast food si a fost obligatt sa faca un curs de bucatar-nu mi se pare normal ca un inginer care a condus un proces de productie ,sa fie inferior unui bucatar ,care dupa parerea functionarilor de la ORC ar fi apt sa conduca o entitate economica cu specific alimentar sau procesare alimente; parerea mea ori sunt niste incompetenti ori se incearca sifonarea unor bani in folosul anumitor structuri
Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre cursuri autorizate ozzy_alexx ozzy_alexx Buna ziua am si eu o intrebare petnru deschiderea unui fast food ce calificare imi trebuie o doamna de la ORC mi`a zis ca trebuie bucatar ospatar alta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa imi deschi un fast food cod caen 5610, as ... giuliano98 giuliano98 Buna ziua, doresc sa imi deschi un fast food cod caen 5610, as avea nevoie de o lamurire pentru ca gasesc raspunsuri diferite pe internet. Poti deschide un ... (vezi toată discuția)
Conditii autorizare sanitar veterinara stefanmilitaru stefanmilitaru Buna ziua, Am deschis un magazin cu urmatoarele clase CAEN: -4711-Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse ... (vezi toată discuția)