avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ordinea de plata a datoriilor fata de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ordinea de plata a datoriilor fata de asociatie

in ce ordine se inregistreaza platile datoriilor fata de asociatie, in conditiile in care restantierul accepta numai sume egale cu cheltuielile din luna curenta.
refuzam banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:45, 20 Mai 2010
Nu refuzati banii
Sunteti obligati sa percepeti orice suma care conduce la micsorarea debitului
In situatia mentionata daca restantele au depasit termenul de 90 de zile,in raport de hotararea AG ,puteti notifica restantierul cu termen concret cu obligatia achitarii debitului
si daca i-am inscris suma la cheltuieli curente fara sa specific luna si i-am inregistrat banii la restanta actionindu-l in judecata pe ultimele luni
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
eufortune, utilizator
Ati precizat ca respectivul doreste plata cheltuieli luna curenta;pentru aceste plati emiteti chitanta cu mentiunea cota intretinere luna X
Concomitent ,asociatia are dreptul sa demareze procedura recuperarii restantelor,
care se poate realiza amiabil sau prin instanta de judecata
Amiabil ,respectivul restantier concomitent platii lunare achita si cota parte restante
Constatati ca restantierul nu intelege sa isi acopere debitul,in raport de interesul dvs ,de temeiul legal de impunere ,puteti demara procedura prealabila recuperare restante
ii puteti incasa plata cheltuielilor curente dar il dati in judecata pentru restantele mai mari de 3 luni, daca asa doreste. cititi cu atentie legea 230, ca exista acolo un articol referitor la datorii
Restantierul nu poate emite pretentii asupra a ce anume achita, atata timp cat el are o datorie (restanta de achitat). El poate contesta numai continutul sumei de plata.
Debitul se incaseaza in ordinea vechimii, iar in plan orizontal (fonduri, penalizari, cote).
Comitetul executiv din Asociatia Dv. isi poate stabili si ordinea in care incaseaza si sa o comunice proprietarilor printr-un afis, astfel incat sa nu mai existe probleme.

Restantierul nu ar trebui sa doreasca sa plateasca datoriile mai noi in pofida celor vechi ...pentru motivul ca cele vechi sunt penalizabile, cele mai noi abia dupa 45-50 zile de neplata.

Daca nu vrea sa-si plateasca decat o anumita parte din debit, incasati-i banii si pentru rest penalizati-l si apoi chemati-l in instanta. Dar nu-i refuzati plata. E in interesul asociatiei sa incaseze cat mai multi bani lichizi.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Legea 175/2010 neri neri Buna seara! Doresc sa ma interesez pt.cineva in urmatoarea problema: Una din Asociatiile de proprietari din provincie ,a pus in aplicare legea 175/2010,in ... (vezi toată discuția)
Ordinea de stingere a datorilor la asociatiile de proprietari TANIUSA TANIUSA Buna ziua! Proprietarul unui apartament are restante la intretinere mai vechi de 90 de zile, la care se adauga penalitati de intarziere. Doreste sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)