avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PLATA AMENZII
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PLATA AMENZII

Se mai poate achita 1/2 amenzii , in urma unui proces pierdut , in 48 ore de la data comunicarii sentintei ??? Sau ramine suma intreaga de achitat ??
In sentinta nu scrie / nu se face referire / la asta ! decat ca se respinge plangerea si motivatia !!
Cel mai recent răspuns: homereg , utilizator 14:43, 20 Mai 2010
Achitarea amenzii la 1/2 din valoare este posibila strict in intervalul de 48 ore de la comunicarea PV
Daca hotararea va fost defavorabila, va revine obligatia achitarii integrale a sanctiunii aplicate
Imi poti spune si ce anume reglementeaza asta ?? Codul Fiscal sau ....???...
Pentru ca deja din discutiile cu 2-3 politisti acestia mi au spus ca se poate achita si in 48 ore de la data primirii comunicarii judecatoresti !!! Iar mie mi s ar parea si logic si corect !!... Doar ca legile sau .... par sa zica altfel !! Nu ??!!
Pai sa o luam logic. Plangerea impotriva procesului verbal suspenda executarea acestuia, nu?
Dvs. cand ati facut plangerea? In 24 de ore de la primirea acestuia? Sau in intervalul de 15 zile de la primire, sau dupa ce au expirat cele 48 de ore in care puteati plati jumatate?
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
Gabriela Mihai, Avocat
GabrielaA a scris:

Pai sa o luam logic. Plangerea impotriva procesului verbal suspenda executarea acestuia, nu?
Dvs. cand ati facut plangerea? In 24 de ore de la primirea acestuia? Sau in intervalul de 15 zile de la primire, sau dupa ce au expirat cele 48 de ore in care puteati plati jumatate?

In 48 ore de la primirea amenzii am trimis plingerea la Judecatorie prin posta , s-a judecat - am pierdut , ... am ajuns la recurs , s-a respins plingerea , si gata !!
Dar vreau sa stiu ce anume lege , OG , etc, reglementeaza faptul ca , daca s-a depus contestatie in instanta ( ai acest drept , scris pe inclusiv pe PV ) si ai pierdut , nu mai poti achita 1/2 din amenda in 48 ore de la primirea hotaririi ???!!!
Pentru ca mi se pare o aberatie ca nu se poate !!!
Cunosc cazuri in care persoanele au platit 1/2 in 48 ore ( asa au fost sfatuiti !!) dupa care au depus plingerea , au CISTIGAT , ...si au cerut restituire sumei !.... au recuperat - o , unul dupa 2,5 ani , altul ( firma fiind !) dupa 4 ani !!!
Mai rau este ca nu se specifica acest aspect CLAR undeva , inclusiv pe formularele de PV !!!
Nu o sa gasiti nicaieri scris "negru pe alb" ce doriti dvs.
Este vorba de interpretarea juridica a mai multor legi.

Alte discuții în legătură

Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)
Posibilitate achitarii a jumatate din minimul sanctiunii s.stefan s.stefan Buna ziua, Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie a fost respinsa iar solutia data de instanta am vazut-o pe site-ul de specialitate. In ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii dupa respingerea plangerii bando bando am pierdut porcesul cu politia rutiera, si urmeaza sa platesc si amenda contraventionala si nu mai am dreptul sa platesc 1/2 din amenda in 48 de ore, ... (vezi toată discuția)