avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plata amenzii dupa respingerea plangerii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plata amenzii dupa respingerea plangerii

am pierdut porcesul cu politia rutiera, si urmeaza sa platesc si amenda contraventionala si nu mai am dreptul sa platesc 1/2 din amenda in 48 de ore, cica...
nu ar fi corect ca dupa primirea hotaririi judecatoresti irevocabile, sa ai acest drept?
pentru ca pe durata procesului este suspendata executarea celor mentionate in PV.NU??mersi:((
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:55, 30 Mai 2012
exista aceasta posibilitate daca ati fi depus plangerea in primele 48 de ore din cele 15 zile avute ca termen de depunere a contestatiei. atunci se suspenda executarea.
conditia este cumulata cu obligatia platii in termen de 48 de ore de la ramanerea hotararii definitive si irevocabile. ar fi trebuit sa ridicati hotararea de la judecatorie si sa dati fuguta la CEC sau BCR.
dupa achitare trebuie trimisa copia chitantei si pv-ului la politia care v-a facut bucuria. pastrati-le bine pt ca va pot veni si la impozite in anul urmator si o sa umblati mai mult decat la proces sa dovediti ca ati achitat amenda. :) .
din acest motiv eu le-am platit la admin. financiara odata cu impozitul in anul urmator ca tot au fost la "pret intreg" :)) .
Daca nu ati achitat amenda in intervalul de 48 e ore de la comunicarea PV,sau nu ati inregistrat la judecatorie plangerea contraventionala in acest interval de 48 de ore de la comunicarea PV ,va revine obligatia sa achitati integral amenda
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenzii homereg homereg Se mai poate achita 1/2 amenzii , in urma unui proces pierdut , in 48 ore de la data comunicarii sentintei ??? Sau ramine suma intreaga de ... (vezi toată discuția)
Plangere respinsa, posibilitate de plata a amenzii in 48 de ore augustinaln augustinaln am depus plangere impotriva pv de consatare a contraventiei in termen de 48 h (cunos termenul maixim de 15 zile) de la luarea la cunostinta, plangerea mi-a ... (vezi toată discuția)
Plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti verax4me verax4me Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie ... (vezi toată discuția)