am depus plangere impotriva pv de consatare a contraventiei in termen de 48 h (cunos termenul maixim de 15 zile) de la luarea la cunostinta, plangerea mi-a fost respinsa definitiv si irevocabil. In termen de 48 de ore de la luarea la cunostinta a pv de constatare aveam posibilitatea sa achit jumate din valoarea amenzii. Intrebarea mea este daca aceasta posbilitate ramane valabila in termen de 48 de ore de la aducerea la cunostinta a sentintei definitive si irevocabile
Nu mai este valabila, intrucat termenul vizeaza momentul luarii la cunostinta a procesului-verbal de contraventie si nu a hotararii prin care s-a solutionat plangerea contraventionala
Ramane valabila posibilitatea de a plati in 48 de ore , prin depunerea contestatiei sa suspendat executarea si toate efectele ce decurg din aceasta,important este sa va incadrati intr-un termen de 48 de ore cu depunerea contestatiei si apoi cu plata amenzii dupa aducerea la cunostiinta a sentintei definitive si irevocabile.Practic aveti la dispozitie 2 zile fara sa se socoteasca ziua in care ati primit comunicarea PV,in ziua in care primiti depuneti contestatia,termenul se suspenda,iar cand primiti comunicarea sentintei definitive si irevocabile mai aveti 2 zile sa platiti amenda la jumatate.
m-a chinuit foarte mult aceasta intrebare si pe mine, raspunsurile primite erau contradictorii: care ziceau ca nu mai exista acest termen de 48 ore, care imi ziceau ca exista, datorita faptului ca depunerea contestatiei suspenda executarea si am dreptul sa o depun in cele 15 zile ...
acum inteleg clar ca trebuie sa te incadrezi in cele 48 ore si cu contestatia, daca o depui in ziua urmatoare primirii procesului verbal, iti mai raman doar 24 ore sa platesti amenda la jumatate ...
intrebare: sentinta definitiva si irevocabila o primesti acasa cu confirmare de primire si se tine cont de data postei? pentru ca exista riscul ca sa "afli" un pic mai tarziu...
Dupa intrarea in vigoare a Legii 202/2010, hotararile se comunica mai greu. Dvs. in schimb, puteti merge la judecatoria unde s-a aflat pe rol cauza, si solicitati sa vi se emita un certificat de grefa, in care se sa precizeze ca ati luat la cunostinta , spre ex. azi 24.05.2012. Din ziua respectiva aveti 48 de ore ca sa patiti (exceptand ziele nelucratoare - sambate si duminici + ziele libere legal).