avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere respinsa, posibilitate de plata a amenzii in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere respinsa, posibilitate de plata a amenzii in 48 de ore

am depus plangere impotriva pv de consatare a contraventiei in termen de 48 h (cunos termenul maixim de 15 zile) de la luarea la cunostinta, plangerea mi-a fost respinsa definitiv si irevocabil. In termen de 48 de ore de la luarea la cunostinta a pv de constatare aveam posibilitatea sa achit jumate din valoarea amenzii. Intrebarea mea este daca aceasta posbilitate ramane valabila in termen de 48 de ore de la aducerea la cunostinta a sentintei definitive si irevocabile
Cel mai recent răspuns: lucianviorel , utilizator 10:17, 25 Mai 2012
neacsu_laura a scris:
Dupa intrarea in vigoare a Legii 202/2010, hotararile se comunica mai greu.

Hotararile irevocabile nu se comunica partilor. Se comunica, in copie, numai hotararile care pot fi atacate cu apel sau recurs (art. 261, alin. 3 Cod procedura civila).
patrascu razvan a scris:

... "important este sa va incadrati intr-un termen de 48 de ore cu depunerea contestatiei si apoi cu plata amenzii dupa aducerea la cunostiinta a sentintei definitive si irevocabile"....
... "nu se comunica hotararile irevocabile"...

inseamna ca numai teoretic se poate plati amenda la jumatate in termen de 48 ore?
sau se poate cunoaste sentinta intr-un alt mod?
multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
lucianviorel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitarea amenzii in 48 de ore abby16 abby16 As dori o solutie pt. situatia descrisa mai jos. Am primit o sanctiune constind din retinerea permisului de conducere, insotita si de o amenda de circulatie ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Achitarea amenzii in 48 de ore abby16 abby16 As dori o solutie pt. situatia descrisa mai jos. Am primit o amenda de circulatie rutiera, pe care am contestat-o in termenul legal. M-am judecat cu Politia ... (vezi toată discuția)