avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Posibilitate achitarii a jumatate din minimul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Posibilitate achitarii a jumatate din minimul sanctiunii

Buna ziua,
Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie a fost respinsa iar solutia data de instanta am vazut-o pe site-ul de specialitate.
In aceasta situatie mai beneficiez din posibilitatea achitarii jumatatii minimului de sanctiune in termen de 48 ore? Daca da, incepand de la ce data decurge termenul de 48 ore pentru achitarea acestei sume avand in vedere situatia prin care am luat la cunostinta de solutia instantei?
Termenul de 48 de ore curge din momentul comunicării procesului verbal. nu vă puteți prevala de acest termen pentru a achita jumătate din contravaloarea amenzii după respingerea plângerii.
bine-ar fi fost să plătiți înainte, și abia apoi să contestați contravenția
Termenul de 48 de ore in care se admite achitarea la jumatate a sanctiunii aplicate ,curge de la momentul in care vi s-a comunicat PV contraventie
Daca nu ati achitat suma anterior demararii procedurii de contestare a PV,ulterior decaderii termenului de 48 de ore nu mai beneficiati de facilitatea platii injumatatite a amenzii
Va multumes!
Poate ne spuneti si noua unde este reglementat ca "Daca nu ati achitat suma anterior demararii procedurii de contestare a PV,ulterior decaderii termenului de 48 de ore nu mai beneficiati de facilitatea platii injumatatite a amenzii".Parerea dvstra este ca contravenientului i se impune ca daca nu plateste in 48 de ore jumatate din minim si se duce imediat in instanta sa conteste pierde acest drept?Sa inteleg ca "plangerea suspenda executarea" nu va spune nimic?Pai in acest caz inseamna ca legiuitorul cumva iti impune sub sanctiune amenzii intregi prevazuta in actul normativ calea pe care tu trebuie sa o urmezi,si astfel te conditioneaza, daca mergi in instanta si ti se respinge plangerea vei lua amenda intreaga ,iar in situatia in care platesti si renunti la acest drept al tau de a contesta poti plati la jumatate,vi s ar parea constitutional acest lucru stimata d-mna ynocentta?
Ce parere aveti de exemplu,azi 1 martie mi sa comunicat procesul verbal de contraventie,am la dispozitie 48 de ore sa achit jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ,termenele statornice incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare,deci am la dispozitie ziua de 1,2 si 3.Eu depun tot pe data de 1 contestatia prin posta cu confirmare de primire sau fizic la judecatorie.Conform art.32 alin (3) din Ordonanta nr.2/2001,plangerea SUSPENDA EXECUTARE. In continuare ,se fixeaza termen,se judeca si sa presupunem ca instanta se pronunta asupra plangeri si o respinge,hotararea este definitiva si irevocabila.
Avand in vedere ca am fost grabit cu depunerea contestatiei mi au mai ramas 2 zile in care pot sa platesc practic jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto pentru culoarea galbenă Ciolo27 Ciolo27 Buna ziua, as dori sa va expun si eu o speță si sa imi spuneti cum sa procedez! Mi au suspendat permisul pe 30 de zile din următoarea cauza: am trecut de o ... (vezi toată discuția)
Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Plata jumatate suma din amenda RaduGCimpian RaduGCimpian Salutare. La o amenda de tulburarea linistii publice, in rubrica \'contravenientul poate plati jumatate din valoarea amenzii in 48h\',(ceva de genul), sunt ... (vezi toată discuția)