avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inaintare cerere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inaintare cerere divort

buna ziua va rog respectos sa-mi dati o sugestie pentru inaintarea unei cereri de divort,problema este astfel: sunt casatorit din 1993, am 2 copii in virsta de 15ani respectiv 11 ani, o casa de aproximativ 120 metri patrati P+M si o suprafata de teren de 82 ari cu tot cu casa, o masina wv. polo, un credit bancar pentru urmatorii 6 ani cererea de divort daca este inaintata de mine ce trebuie sa cuprinda avind in vedere ca sursa de venit salarial cea mai mare eu o detin eu si as vrea sa cer si copii, pentru partaj asupra bunurilor trebuie sa solicitat odata cu cererea de divort s-au instanta hotaraste acest aspect? la partaj se face patre la creditul facut care este pe numele meu si sotia s-au bunurile se impart 50% pentru fiecare si eu ramin cu ratele bancare?
Cel mai recent răspuns: okland_star , utilizator 22:20, 21 Mai 2010
buna ziua .
dvs. nu doriti doar divortul, ci doriti si incredintarea minorilor , respectiv partajarea bunurilor comune .
taxa de timbru la partaj este in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile .
aceasta inseamna ca veti achita o taxa de timbru raportat la valoarea imobilului, a masinii , precum si a celorlalte bunuri daca acestea exista in patrimoniul sotilor .
referitor la copii, se va dispune efectuarea anchetei sociale, si in functie de acest raport precum si de probatoriul administart in cauza, copiii se vor incredinta unuia dintre parinti .
Eu va recomand medierea fiind mult mai eficienta, rapida si cu costuri mici.
Introduceti cererea de divort si partaj. Achitati taxa de timbru. Pregatiti pentru primul termen o "tranzactie" in care aratati care sunt bunurile, care e valoarea lor si cum v-ati inteles sa le impartiti. La termen cereti instantei sa ia act de incheierea tranzactiei in temeiul art. 271 c.proc.civ si cereti sa dispuna restituirea taxei de timbru in temeiul art. 23 alin 2 ind 1 din Legea 146/1997.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord vulpys vulpys buna seara si la multi ani!sunt din Bucuresti si as dori sa aflu daca eu si sotul meu putem divorta fara a fi reprezentati de un avocat mai precis divortul sa ... (vezi toată discuția)
Partaj Adela A Adela A Buna ziua! As dori sa va intreb care este cea mai simpla si mai ieftina cale de a realiza partajul intre mine si fostul sot, in conditiile in care divortul ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor? 9 (vezi toată discuția)