avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce trebuie sa faca?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce trebuie sa faca?

o persoana are adev prin care i se recunoaste ca figureaza inscris pe rolul agricol in anii....din loc .....cu o suprafata de teren. dar nu este pus in posesie.
a solicitat verbal de la primarul localitatii punerea in posesie . dar acesta il respinge si chiar ii vorbeste urit. Este vorba de un batrin de aproape 80 ani.
este foarte nemultumit ca nu i se pune in posesie terenul. Daca vreti sa ma sfatuiti cum sa-l indrum. care sunt pasii ce trebuie sa-i faca? trebuie sa faca cerere scrisa la primarie? sau se poate adresa instantei de judecata? ce fel de actiune trebuie sa faca ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 15:06, 19 Mai 2010
Dansul trebuie sa solicite reconstituirea dreptului de proprietate in baza legii fondului funciar (18/1991). I se va elibera titlu de proprietate pe care va trebui sa il intabuleze in Cartea Funciara (numai dupa eliberarea titlului), se face cadastru, etc.
... adica trebuie sa "depuna" o cerere - aceasta trebuie inregistrata la primarie . trebuie sa aiba unnr de inregistrare . doar in urma unei cereri scrise v-a primi un raspuns SCRIS! cu acest raspuns sau cu numarul de inregistrare dupa ce au trecut 30 de zile si nu a primit raspuns se poate adresa unui avocat (ori poate urma calea petitionarului spre prefectura.......)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire drept proprietate sinad sinad Va rog un raspuns cat mai pertinent si elaborat Tatal meu decedat a facut o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in anul 1991 pe legea 18/1991 ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare am găsit un titlu de proprietate de la bunicul ... Magie1 Magie1 Am o întrebare am găsit un Titlu de proprietate de la bunicul de acum 78 ani. Mia venit rasp scris de la Prefectura prin E-mail a comunicat Primăria ca ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva marryy_lm marryy_lm Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie: in urma testamentului facut de catre o familie persoana in numele caruia postat a descoperit la 3 ani de la decesul ... (vezi toată discuția)