avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... decizie tribunal
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

decizie tribunal

M-am judecat la tribunal intr-o actine cu pretentii in calitate de parat. Am pierdut procesul. Astept comunicarea pentru a face apel. Intrebarea mea este, in momentul cad primeste comunicarea si cealalta parte o poate pune in executare mai devreme de termenul de apel de 15 zile, fiind materie comerciala?
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 15:14, 20 Mai 2010
Hotararea poate fi pusa in executare la data ramanerii definitive si irevocabile a ei.
hotararea data in fond in materie comerciala este executorie din momentul pronuntarii acesteia, ca urmare creditorul o poate pune in executare pana sa se implineasca termenul de apel, insa pentru a terece la executarea silita este necesar sa solicite investirea cu formula executorie.
apelul nu suspenda executarea silita
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
Dumitru Mandoc, Avocat
Este executorie hotararea data in prima instanta.
Aveti grija daca este apel sau recurs.
Hotararea judecatoreasca pronuntata in materie civila este executorie. Apelul declarat impotriva unei asemenea hotarari nu suspenda de drept executarea, conform prevederilor Art 720 ind 8 cod procedura civila.
In situatia dvs, creditorul poate incepe executarea silita impotriva dvs pe baza hotararii judecatoresti legalizate de tribunal, chiar inainte de implinirea termenului de aple de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)
Hotãrârile comerciale sunt executorii? VONPAUL006 VONPAUL006 Toate hotaririle data de un Tribunal, Sectia Comerciala, sint considerate hotariri comerciale si li se aplica Art. 720^8 C.proc. ... (vezi toată discuția)
Termen pt apel pop sorin pop sorin tribunalul Comercial s-a pronuntat insa sentinta nu a fost comunicata la domiciliu. Termenul pt recurs curge de la data comunicarii, adica de 15 zile, ... (vezi toată discuția)