avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen pt apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen pt apel

tribunalul Comercial s-a pronuntat insa sentinta nu a fost comunicata la domiciliu.
Termenul pt recurs curge de la data comunicarii, adica de 15 zile, conform Art 284 CPC ori de la data pronuntarii?

''Art. 284

Termenul de apel este de 15 zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel.''

Interpretarea dupa textul de lege ar fi de 15 zile de la data postei....insa vreau sa stiu daca a intervenit vreo modificare

Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 13:13, 21 Septembrie 2011
15 zile de la comunicare, insa sa aveti in vedere si :
Art. 282 ind. 1
Nu sunt supuse apelului hotararile judecatoresti date in prima instanta in cererile introduse pe cale principala privind pensii de intretinere, litigii al caror obiect are o valoare de pana la 100.000 lei inclusiv, atat in materie civila, cat si in materie comerciala, actiunile posesorii, precum si cele referitoare la inregistrarile in registrele de stare civila, luarea masurilor asiguratorii si in alte cazuri prevazute de lege.
Hotararile instantelor judecatoresti prin care se solutioneaza plangerile impotriva hotararilor autoritatilor administratiei publice cu activitate jurisdictionala si ale altor organe cu astfel de activitate nu sunt supuse apelului, daca legea nu prevede altfel.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Nu se incadreaza la Art. 282, fiind vorba de ''obligatia de a face'', astfel revin cu intrebarea: 15 zile de la data postei insa daca destinatarul nu a luat la cunostina ramane in continuoare 15 zile data postei?
Sentinta fiindu-mi favorabila ma grabesc sa o pun in executare :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare Oana Istina Oana Istina care este calea de atac in revendicarea imobiliara(nu aia pe legea 10) in general? (vezi toată discuția)
Ce formulez, apel sau recurs in vechiul cod de procedura civila eusaisapte eusaisapte Am primit hotararea de la judecatorie, cu drept de recurs in 15 zile. Impotriva acesteia fac apel sau recurs? Mi se pare ca nu ma incadrez la apel conform ... (vezi toată discuția)
Recus dau apel? ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : Intr-o CAUZA EVALUABILA IN BANI , val. peste 100.000,0 Ron , in care INSTANTA DE FOND a fost TRIBUNALUL- ... (vezi toată discuția)