avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare

care este calea de atac in revendicarea imobiliara(nu aia pe legea 10) in general?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 20:08, 2 Ianuarie 2011
Art. 282
Hotararile date in prima instanta de judecatorie sunt supuse apelului la tribunal, iar hotararile date in prima instanta de tribunal sunt supuse apelului la curtea de apel.
Impotriva incheierilor premergatoare nu se poate face apel decat o data cu fondul, in afara de cazul cand prin ele s-a intrerupt cursul judecatii.

Art. 282^1
Nu sunt supuse apelului hotararile judecatoresti date in prima instanta in cererile introduse pe cale principala privind pensii de intretinere, litigii al caror obiect are o valoare de pana la 1 miliard lei inclusiv, atat in materie civila, cat si in materie comerciala, actiunile posesorii, precum si cele referitoare la inregistrarile in registrele de stare civila, luarea masurilor asiguratorii si in alte cazuri prevazute de lege.
Hotararile instantelor judecatoresti prin care se solutioneaza plangerile impotriva hotararilor autoritatilor administratiei publice cu activitate jurisdictionala si ale altor organe cu astfel de activitate nu sunt supuse apelului, daca legea nu prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce formulez, apel sau recurs in vechiul cod de procedura civila eusaisapte eusaisapte Am primit hotararea de la judecatorie, cu drept de recurs in 15 zile. Impotriva acesteia fac apel sau recurs? Mi se pare ca nu ma incadrez la apel conform ... (vezi toată discuția)
Termen pt apel pop sorin pop sorin tribunalul Comercial s-a pronuntat insa sentinta nu a fost comunicata la domiciliu. Termenul pt recurs curge de la data comunicarii, adica de 15 zile, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune mita1978 mita1978 Detin un teren intravilan pentru care am platit impozit in ultimii 20 de ani -lucru dovedit prin chitantele de la primarie _ darbpe care nu l.am lucrat eu ci o ... (vezi toată discuția)