avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Detin un teren intravilan pentru care am platit impozit in ultimii 20 de ani -lucru dovedit prin chitantele de la primarie _ darbpe care nu l.am lucrat eu ci o vecina careia de altfel instanta i l.a dat prin hotarare definitiva in temeiul uzucapiunii. Care este calea de atac? Mai mentionez ca instanta i.a mai dat titlu de proprietate pentru inca un teren pe care nici macar nu l.a solicitat... as dori sa stiu care este modalitatea de atac?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dinescu , Avocat 16:22, 14 Decembrie 2012
Bună ziua!

Acţiunea în constatarea dobândirii dreptului de proprietate prin uzucapiune este evaluabilă în bani şi, în raport de această valoare, se stabileşte,conform art.282/282 indice 1 Cod procedură civilă, dacă hotărârea primei instanţe este supusă şi apelului sau doar recursului.

Art. 282 - (1) Hotărârile date în primă instanţă de judecătorie sunt supuse apelului la tribunal, iar hotărârile date în primă instanţă de tribunal sunt supuse apelului la curtea de apel.
(2) Împotriva încheierilor premergătoare nu se poate face apel decât odată cu fondul, în afară de cazul când prin ele s-a întrerupt cursul judecăţii.
Art. 2821*) - (1) Nu sunt supuse apelului hotărârile judecătoreşti date în primă instanţă în cererile introduse pe cale principală privind pensii de întreţinere, în litigiile al căror obiect are o valoare de până la 100.000 lei inclusiv, indiferent de calitatea părţilor, profesionişti sau neprofesionişti, asupra acţiunilor posesorii, acţiunilor în evacuare, a celor referitoare la înregistrările în registrele de stare civilă şi luarea măsurilor asigurătorii, asupra cererilor pentru repararea prejudiciilor cauzate prin erori judiciare săvârşite în procesele penale şi în alte cazuri prevăzute de lege.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare data fara drept de apel cristiana11 cristiana11 as dori sa stiu in ce conditii o [b]hotarare se da fara drept de apel, adica doar cu recurs in termen de 15 zile [/b]Mentionez cu hotararea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)
Revendicare Oana Istina Oana Istina care este calea de atac in revendicarea imobiliara(nu aia pe legea 10) in general? (vezi toată discuția)
Recus dau apel? ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : Intr-o CAUZA EVALUABILA IN BANI , val. peste 100.000,0 Ron , in care INSTANTA DE FOND a fost TRIBUNALUL- ... (vezi toată discuția)