Intr-o CAUZA EVALUABILA IN BANI , val. peste 100.000,0 Ron , in care INSTANTA DE FOND a fost TRIBUNALUL- SECTIA COMERCIALA , iar litigiul este intre o persoana FIZICA si o persoana JURIDICA , urmatoarea cale de atac este :
APELUL ?
sau
RECURSUL?
Depinde de temeiul legal al actiunii. Daca de exemplu actiunea a fost OG 5/2001 privind somatia de plata si cererea a fost rspinsa, atunci sentinta este irevocabila ( nu mai are cale de atac), daca a fost admisa calea de atac este cererea in anulare...
Reveniti asadar cu precizarea temeiul legal al actiunii...si incerc sa va ajut.
Hot data de tribunal in prima instanta, in materie comerciala, avand ca obiect un litigiu de peste 100.000 ron este supusa apelului la CA. Vezi art. 282 si 282 ind 1 CPC
Gabriel S v-a raspuns corect dar, mai ales, prudent.
Eu risc si spun ca recursul va fi calea de atac (tocmai am citit art. 282 ind. 1 Cod procedura civila, domnule Cazacioc, dar am senzatia ca-mi scapa ceva).
Initiatorul acestei discutii spune ca litigiul in cauza este de peste 100.000 ron(adica peste 1 miliard rol) , este un litigiu in materie comerciala, eu am precizat si art. 282. La art. 282 ind 1, am avut in vedere doar valoarea litigiului si unde se spune ca nu sunt supuse apelului litigiile cu un obiect de pana la 1 miliard lei ROL
Poate imi scapa mie ceva de spuneti ca e vorba de recurs
Cale de atac. partaj
aadynna
faptul ca pe parcursul judecatii din suplimentul raportului de expertiza a rezultat valoarea imobilului peste 1 miliard ROL este de natura sa modifice calea de ... (vezi toată discuția)
Evacuarea
decarrera_ro
Evacuarea chiriasului cu contract de inchiriere valabil, s-a admis evacuarea in prima instanta.
Calea de atac este apelul sau recursul??
Unde scrie ... (vezi toată discuția)